Ozdoby z window art barev Dekorace
  Jednoduché, efektní – takové jsou ozdoby malované pomocí window art barev a třpytivých kontur…. 
   

 Připravte si pevnou fólii (já používám fólii na šablony – 200 mikronů) – musí se jednat o pevnou fólii, ze které nejdou následně barvy sloupnout. 

Jako barvy můžeme kromě barev na sklo použít i třpytkové kontury a metalické kontury – to proto, že nepotřebujeme po namalování obrázek sloupnout a tudíž nevadí, že jiné druhy barev  slupovací nejsou. 

   

 Nejjednodušší je dělat jen kontury – můžete si je předmalovat na papír, který si při malování vložíte pod fólii. Já se přiznám, že jsem si na papír nakreslila jen základní obrysy, to proto, aby ozdoby byly přiměřeně stejně velké, ale vnitřek jsem vyplňovala již podle fantazie.

Kombinovala jsem konturu z windowart barev s třpytkovou konturou Glitter liner. 

     Daší možností je prolínání barev na sklo pomocí párátka. Na to je dobré si předem připravit obrysy tvarů a nechat je zaschnout. Opět můžete použít buď konturu přímo k barvám na sklo nebo je namalovat třpytkovou konturou. 
     Po zaschnutí kontury vyplňte vnitřek obrysu postupně dvěma nebo třemi barvami v linkách vedle sebe. Do hvězdičky je hezké nanášet barvu ve spirále.
     Po nanšení obou (popř. tří a klidně i více) barev protáhněte barvy pomocí párátka. Je to stejné jako když se protahuje poleva na dortech – můžete dělat linky od středu ke krajům nebo obráceně, případně to střídat. 
     Tady vidíte jak to vypadá, když párátkem jezdíte od středu ke krajům. 
   

 A na této hvězdičce je vidět protahování od krajů ke středům.

Po zaschnutí samozřejmě všechny tvary vystřihněte spolu s fólií. Pokud vám někde omylem přetekla barva přes kraj, odstřihnete ji. 

     Mezi barvy na sklo můžte nanášet i třpytkovou konturu a protahovat je všechny společně.
     Na srdíčku s protahováním jsou nanešené barvy v linkách a protahováno jednou nahoru, jednou dolů… 
   

 Pomocí jehly uděláme zlatou nití na ozdobyzávěsy  a můžeme zdobit…

Ozdoby lze také navléknout na dlouho nit a udělat z nich závěsy do prostoru. Jsou lehké a reagují na každý závan… 

    Stejným způsobem vloni připravila Lucie Faltýnková krásné andělíčky – jejich předlohy si můžete stáhnout na stránkách Nerchau

 

Komentáře