Andělské šaty Dekorace
     První nápad, který pro vás připravila Radka Sedláčková je tak trochu malým příslibem, že v příštím roce najdete nápadů, které se budou točit hlavně kolem šití, více… 
   Kromě výřezu anděla budete potřebovat bílou plsť, zlatou a tělovou akrylovou barvu a zlatou či jinou efektní nit. Ještě na nalepení šatů na tělo budete potřebovat lepidlo na dřevo. 
   

 Omlouvám se, že jsem nestihla nafotit přípravu šatů v mezifázích, ale Radka je rychlá jako střela… 

Takže postupujte tak, že si mizící fixou obkreslíte na plsť tělo anděla, poté na šicím stroji libovolně prošijete zlatou nití. 

Až po prošití vystřihnete šaty z plsti, ale před tím ještě položte na šaty výřez a zkontrolujte velikost, prošíváním se občas plsť celkem hodně  stáhne. 

Vystřihněte. 

   

 Nemusíte prošívat vzory, stačí libovolně kličkovat  – tzv. volně proquiltovat. 

Můžete používat různé vyšívací stehy, pokud je váš šicí stroj umí… 

   

 Akrylovými barvami namalujte obličej a vlasy.

Samozřejmě, že je lepší nejdříve výřez natřít vodou nebo ředěnou akrylovou barvou a po zaschnutí vybroustit dohladka. Bude se vám pak lépe malovat. 

     Stejným způsobem jako šaty si můžete připravit i křídla. Po prošití a  vystřižení z plsti natřete dřevěné díly lepidlem na dřevo – například Ceys rychlé lepidlo nebo Herkules. Plsť můžete mírně vytáhnout, pokud je to třeba. 
 

 Vlasy můžete dozdobit glitrovými barvami… šaty prošívat barevnými nitěmi a máte tu princeznu 🙂 

 

TIP: Pokud se nekamarádíte se šicím strojem, nemusíte házet flintu do žita. Vystřihněte šaty z plsti, nalepte je na andělku a pomalujte glitrovými konturami. 

 

 

Komentáře