Salát z andělských křídel Rychlé večeře
  Salát, který má dvě varianty – vegetariánskou a masožravskou… je na vás, kterou zvolíte, ale osobně doporučuji tu druhou… 🙂 

 

    Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente, scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme lžíci oleje a promícháme. Necháme vychladnout. 
     Připravíme si zeleninu – myslím, že tady lze různě experimentovat – já použila salátovou okurku, baby rajčátka a kukuřici Bonduel. 
   

 K zelenině přidáme strouhaný uzený sýr, mašličky, dva stroužky utřeného česneku a tři lžíce majonézy. Osolíme, opepříme. 

Tady končí vegetariánská verze. 

   

 Ale pro nás – masožravce – ještě před začátkem vaření naložte nakrájené krůtí maso na nudličky do lžíce oleje s vaším oblíbeným kořením (u nás je to právě Country koření). Až budete mít  salát hotový, dejte jen na chvíli do ledničky a maso opečte na suché teflonové pánvi. 

Opečené maso dejte na studený salát…. 

Pokud máte rádi studený bramborový salát s teplým řízkem, určitě si zamilujete i tento salát. 

     A odkud se vzal název salátu?? Vymyslela jsem ho v neděli před polednem, kdy se mi opravdu nechtělo nic dělat… maso jsem měla naložené od rána a původně z něj mělo být něco jiného…. šla jsem do kuchyně a na lince stál sáček s těstovinami – mašličkami, ze kterých jsem den před tím vyráběla andělíčky…. resp. jejich křídla. 

 

Komentáře