Foukací fixy na textil Tvoření s dětmi
  Foukací fixy na textil jsou vlastně taková malá fixírka s textilní barvou. Díky jednoduché práci s nimi mohou pracovat i děti. Nika je hned vyzkoušela… 
 

Kromě foukacích fixek na textil budete potřebovat světlé triko (barvy nejsou krycí) a šablony. Šablony lze zakoupit papírové, které jsou přímo určené pro práci s těmito fixami nebo lze použít i klasické šablony, které nabízíme pro práci s klasickými textilními barvami. Vše můžete objednat na e-shopu.

Na domalování je vhodné gelové pero. 

     Tričko je dobré pořádně napnout – třeba do něj strčit složenou krabici nebo kus kartonu. 
   

 Na spodní díl trika si Nika nastříkala trávu… šablonu si vyrobila jednodušše – přehnula noviny na čtvrtinu a vystřihala „zuby“… omlouvám se, tuto fázi jsme zapoměla nafotit, protože jsme současně postup i natáčeli (bohužel opět je střih v rukách mého manžela, který má dodací lhůty opravdu dlouhé :-)) 

Trávu stříkala kombinací žluté a zelené… resp. nejdříve nafoukala zelenou a zdálo se jí to moc jednobarevné a tak to přefoukla žlutou…. 

     Šablonu přiložte na místo a okolí trika pečlivě zakryjte… my jsme to vyřešili otvorem v kusu kartonu.
   

 Foukací fixy se skládají z vlastní fixy a jakéhosi pouzdra, do kterého se fixa zastrčí a jedním koncem se fouká a ze druhého vychází barva…

 

     Na žirafky Nika kombinovala černou a žlutou – resp. nejdříve nafoukala žlutou a pak jemně přefoukla některá místa černou. 
     Detaily ještě domalovala pomocí gelového pera.
     Stejným způsobem použila klasickou šablonu s žirafí hlavou.
     Tady kromě žluté a černé je ještě fouknutá červená.
     Triko na závěr zažehlíme přes pečící papír  žehličkou nastavenou na bavlnu…
   

 Důkazem toho, že barvy opravdu drží je fakt, že stejnými fixami v době jejich nástupu na trh (kolem roku 1995/6) mi syn nafoukal dárek – triko… dodnes jej nosím na spaní, bylo práno už opravdu mockrát…. (mmch. synovi bude za měsíc dvacet a to triko dělal v době, kdy ještě nechodil do školy :-)) 


 

Komentáře