Fimo korálky inspirované vinutkami Šperky
 

Další článek od šikovné Radky Flekové

Protože obdivuji křehkou skleněnou krásu vinutých perlí, tentokrát jsem se jimi nechala inspirovat a vykouzlit květinové motivy z polymerové hmoty fimo. Přece jen, „vinutky“ z fima vydrží mnohem déle než ty pravé skleněné obzvlášť máte- li doma  všetečná dítka a všudypřítomného kocouraSmile

Navíc jsou vhodným dárkem pro parádivé kamarádky…

 

Potřebujete:

fimo č.08-perlová, č.11-zlatá a č.39-peprmintová, skleněnou podložku nebo keramickou dlaždici, váleček nebo rovnou skleněnou láhev , ostrý řezák  (dá se dobře využít náplň do odlamovacích nožíků), jehlu a jehlici na propíchnutí dírek a určitě užijete také vlhké ubrousky na otření rukou.

Na dokončení: ketlovací, ploché a štípací kleště, ketlovací jehly, spojovací kroužky, náušnicové háčky, zapínání, lanko, skleněné korálky-perličky.

   

 Přibližně z 2/3 kostky perlového fima č.08 vyválejte silnější plát (asi 0,5 cm).  Z plátu si nakrájejte zvolený tvar (v tomto případě obdélníčky) pro přívěšek a náušnice. Ze zbylého perlového fima si uválejte kuličky, které využijete třeba na náramek.

 Propracujte díl peprmintového fima č.39 a zlatého fima č.11. Je důležité, aby byla hmota dobře propracovaná a vláčná, bude se Vám mnohem lépe pracovat. Odkrajujte malé kousky  z obou barev. Uválejte kuličky a dlouhé nudličky, které postupně skládejte na perlové obdélníčky do motivu kytiček a spirálek. Detaily udělejte párátkem,špejlí nebo jehlou.

     Nezapomeňte před pečením udělat dírky na zavěšení. Dírky do přívěšků je dobré udělat špejlí nebo špízovou jehlou a rovnou je na nich upéct…zabráníte tak deformování přívěšků při sundávání z jehlice.
     Stejně jako na přívěscích na náhrdelník vytvořte květinový motiv i na korálcích. Při práci si kuličku napíchněte na jehlici nebo špejli, bude se vám lépe pracovat.
   

 Všechno upečte v elektrické troubě na 110°C po dobu cca 30 minut.

 

TIP:  Aby se Vám na korálcích netvořily plošky, pečte je na špejli nebo jehlici položené přes sklenici nebo vyšší vánoční vykrajovačku.

   Připravte si vychladnuté upečené fimo korálky a přívěšky, ketlovací, ploché a štípací kleště, skleněné perly,  bižuterní lanko, spojovací kroužky, náušnicové háčky, zapínání…
A všechno zkompletujte do sady náušnic, náhrdelníku a náramku.
   

 Nezbývá než se rozhodnout zda soupravu zabalíte do krabičky a darujete nebo se jí ozdobíte sama Smile

 

Na závěr musím napsat BRAVO a moc poděkovat Radce Flekové za článek a skvělý fotopostup!! 

 

Komentáře