Dětský metr – puzzle Dekorace
     Nápad na dětský metr jsem nosila v hlavně již dlouho… vlastně od doby, kdy jsme v e-shopu prodávali polotovar na výrobu metru pomocí decoupage – jednalo se o metrový kus, který jsme vždy měli problém zabalit a tak jsme již před několika lety tento metr stáhli z nabídky… a od té doby jsem vymýšlela jak zase metr do nabídky vrátit… až jsem vymyslela toto vícejakmetrové puzzle 🙂 
   

Jedná se o skládačku, která do sebe pasuje systémem dílků jako z puzzle. Každý z dílků je 20 cm vysoký a celkem tedy jen měřící plocha má rovný metr plus ozdobná hlava – zatím nabízíme variantu medvěd, kocour a žirafa. 

Výřezy jsou z topolové překližky, řezané laserem. 

Tudíž je musíme na začátku ošetřit stejně jako při malování jiných výřezů – tj. natřít buď jen vodou nebo naředěnou akrylovou barvou a nechat pořádně zaschnout. Po zaschnutí dohladka zbrousit pomocí smirkového papíru. 

   Poté začněte malovat. Protože se předpokládá, že do metru se budou vpisovat různé důležité okamžiky, nabarvěte základ světle. Buď použijte opravdu světlou barvu (bílou, sv.žlutou apod) nebo si nařeďte akrylovou barvu a pracujte pomocí houbičky – dřevo vlastně jen lehce natónujete. 
     Můžete namalovat všechny díly stejně nebo jako v mém případě každý trochu jinak. 
     Pro nápisy si vytvořte rámečky například tak, že zalepíte světlá místa a domalujete tmavší barvou
     Na díly můžete drobné motivy nalepovat z ubrousků nebo malovat – záleží jen na vás. Pokud chcete malovat a necítíte se na to začít jen tak od ruky, doporučuji si motivy namalovat měkkou tužkou (stranově převrácené) na pečící papír, poté motivem otočit směrem na dřevo a z druhé strany přejet po linkách propiskou. Vznikne vám snadná omalovánka. 
     Hlavu si můžete také namalovat dle vlastní fantazie nebo využít převypálených linek.
   

 Zde vidíte všechny namalované díly pohromadě. Do okénka jsem nalepila fotku… tento metr jsem věnovala Bártíkovi Dolejšímu k prvním narozeninám. 

Fotografii (potřebujete velikost 10x15cm) připevněte z rubové strany pomocí žluté pásky. 

     Celý metr spojte z rubové strany pomocí žluté pásky. Do spojů můžete navíc před lepením nanéstr trochu lepidla na dřevo. 
 

 Na skříňku připevněte pomocí oboustranné lepící pásky. Pokud chcete metr přidělat na zeď, doporučuji z rubové strany po celé délce místo žluté pásky podlepit kusem kartonu, aby měl metr větší stabilitu a připevnit háček na pověšení… 

Spodní hrana metru by měla být ve výšce 50cm. 

   

 Dřevěná čísla – 60 – 80 – 100 – 120 a 140 jsou součástí skládačky a nalepíte je na závěr k přísluným ryskám.
 

 

     Kromě medvěda nabízíme i kočku
   

 a žirafu.

 

Všechny tři typy můžete objednávat v e-shopu v sekci Předměty k dekoraci – ze dřeva a překližky. 

 

Komentáře