Svícen z perlinky pomocí window art barev Dekorace
 

 Nápad na svícen od našeho přispěvovatele Vaška Korandy. Zedníci v jeho domě právě dodělali omítku a používali k tomu plastovou síťku – tzv. perlinku a Vaška napadlo odstřihnout si kus a udělat z ní svícen na čajovou svíčku.
 

 

 Budete potřebovat: barvy na sklo WindowArt,karton,nůžky, folii na dokumenty (tzv. eurofolii bez obsahu PP), síťku na omítky(perlinka) nebo pletivo,lepící pásku.

 

     Z kartonu si vystřihneme malý kousek(podle velikosti síťky) cca 15×20 cm, z folie na dokumenty si vystřihneme kousek větší než karton,aby se okraje daly přilepit na spodek kartonu lepící páskou a folie na něm byla napnutá!
     Ze síťky nebo pletiva si vystřihneme potřebný vzor, v mém případě obdélník. viz obrázek.

     Síťku nalepíme na karton potahlý folií,tak,že na první a poslední svislou řadu nalepíme lepicí pásku a přilepíme na karton.(Síťka by měla být dostatečně napnutá aby nám barva     nezatékala do ostatních čtverečků.

     Po nalepení síťky vybarvujeme jednotlivé čtverečky barvami WindowArt, já jsem zvolil vzor šachovnice,pokud by jste si troufli na těžší vzory,doporučuji si nejdřív udělat návrh na papír.

   

Takto pokračujeme po celé síťce a barvy necháme zaschnout 24 hodin!!!

Po zaschnutí barev síťku odlepíme z folie.

     Pokud nám někde barvy přes síťku přetekly odstříhneme je nůžkami.

     Svícen zatočíme, pokud chcete můžete ho slepit aby lépe držel.

 A je hotovo! 🙂 dovnitř vložíme čaj.svíčku a zapálíme.
                         

 

Komentáře