Přívěšek na mobil ze smršť.fólie Tvoření s dětmi

O smršťovacích obrázcích jsme vám již s Nikou psaly… nicméně po čase dostala Nika chuť udělat si vlastní obrázky…

Na výrobu budete potřebovat čistou smršťovací fólii (seženete v našem e-shopu) a nějaké předlohy…

Dále Nika vyzkoušela jak pastelky, tak fixy a jednoznačně doporučuje kombinaci permanentního fixu a pastelek.

  Jedna strana fólie je hrubší – na tu se maluje. Fólie je průhledná, takže je to opravdu  velice jednoduché. Nejdříve Nika vybarvila obrázek pastelkami – bílé plochy se musí vybarvit bílou pastelkou, jinak zůstanou průhledné…   Po vybarvení obrázku pastelkami obtáhněte kontury permanentním fixem.   Opatrně vystřihněte. Není dobré dělat moc velké „kudrlinky“, fólie má tendenci se lámat, takže jsou lepší  jednoduché tvary.   Dírku pro zavěšení udělejte pomocí děrovačky. 

 Kromě této kočičky Nika ještě namalovala jen pomocí fixek krokodýla, pastelkami koně a kombinací tenké fixky a pastelek myšku v srdci.

Omlouvám se, všechny tyhle postavičky se nějak jmenují, ale já bohužel nestíhám sledovat seriály a netuším tedy přesně, proto to jen obrazně popisuji :-))

Zde jsou rozmístěné na papíru A4.

 

 Obrázky namalovanou stranou dolů položte na plech vystlaný pečícím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 150st- nebo teplotu, kterou uvádí váš výrobce fólie.

Obrázky se během chvilku hodně zmenší…

Nejdříve se  prohnou a pak zase narovnají. V tu chvíli je hotovo.

Vyndejte a nechejte vychladnout.

 

  Pro větší trvanlivost doporučuji ještě ze strany, kde jste namalovaly, nastříkat nebo namalovat průhledným lakem, který zabrání ošoupání barev.   Na ukázku jak hodně se fólie smršťuje jsem zkusila obkreslit na fólii padesátikorunu a vybarvila jsem ji a takto vypadala po zapečení v troubě…. 

Hotový obrázek připevníte na šňůrku a pověsíte na mobil.

Šňůrky na mobil můžete také objednat v našem e-shopu. 

PS. Jen pro jistotu opět upozorňuji, že pokud použijete na výrobu čehokoli (tedy i přívěsku na mobil), obrázek, kterého nejste autorem, můžete tak činit jen pro svou vlastní potřebu, nelze tedy takové výrobky jakýmkoli způsobem prodávat. 

 

Komentáře