Svatomartinská husa :-) Dekorace
   Možná čekáte recept na pečenou husičku… bohužel vás zklamu, ukáži vám totiž jak si vyrobit takovou pěknou vypasenou husu na dveře 🙂
 

Oba díly husy jsou vyřezané z překližky. Pokud si nemůžete husu vyřezat doma, nabízíme již hotový vyřezaný polotovar. 

Dále budete potřebovat hrubý podklad pod lazurovací barvy. Lze jej nahradit klasickou bílou akrylovou barvou, ale výhodou hrubého podkladu je vysoká krycí schopnost (stačí pouze jeden nátěr) a zároveň příměs částeček v podkladové barvě, které učiní celé dílko mnohem zajímavějším…. 

   

 Křídlo na huse je jednak dekorativní, ale také zesiluje spodní část, která bude ležet na dveřních zárubních. Protože budeme natírat křídlo i tělo husy jednou barvou, může se křídlo přilepit lepidlem na dřevo hned na začátku. Ušetříte si barvu, kterou by jste zbytečně natírali pod křídlo a také práci. 

 

Veškeré potřebné materiály můžete nakoupit v našem e-shopu.

     Po zaschnutí nalepeného křídla celý tvar, včetně hran, natřete hrubou podkladovou barvou pro lazurovací barvy – Grundierung GROB – v e-shopu jej najdete v sekci Barvy – Lazurovací barvy Home Art. 
     Po zaschnutí podkladové barvy (v našem případě i zároveň vrchní barvy) natřete zobák a oko akrylovými barvami. 
   

 Závěrečné linky udělejte barvou v lahvičce s nasazeným 0,5mm hrotem. Pokud máte takto nalitou textilní barvu na konturování triček, bez obav ji použijte, jedná se o stejný akrylový základ.

Tělo husy můžete ještě jemně napatinovat pomocí světle modré akrylové barvy. 

Nebo jak vidíte na horní hotové huse hnědou barvou a získáte tak divokou husu 🙂 

   

 Tak a husa je hotová. Pokud nebude vystavená vlhku nemusíte ji dále nijak upravovat. Ani ke stěně ji nelepím, máme nové zárubně a byť občas někdo u nás zapomene na jaký účel je na dveřích klika, ještě nám nikdy nespadla. 

TIP: Pokud chystáte dát husu na venkovní dveře, kde bude hrozit vlhko, určitě ji přelakujte vrchním akrylovým lakem… a také bych ji zvenku asi i přilepila… 🙂 

 

Komentáře