Sýrovo-ořechová omáčka s krůtím masem Hlavní jídla
    Z oslavy nám zbyl sýr s ořechovou náplní, který bohužel nikoho nijak zvlášť neoslnil a tak jsem se rozhodla jej zužitkovat jinak a výsledek překvapil svou lahodnou chutí a tak dávám recept dál…
  Kromě výše jmenovaného sýru jsem si připravila hrst vlašských ořechů a kus hermelínu. 
    Protože jsme doma masožravci připravila jsem si i krůtí maso nakrájené na kousky, ale myslím, že kdo maso nemusí, tak by jej dobře zasytila jen samotná omáčka.
   

Maso jsem okořenila a orestovala na troše oleje a odložila bokem. 

Do výpeku jsem přidala posekané ořechy a nakrájené sýry a chvíli nechala rozpouštět. Okořenila jsem Kořením na grilované sýry, které mi zbylo z léta. Poté jsem podlila trochou vody a míchala až se sýry téměř rozpustily. Na závěr jsem omáčku zjemnila deckou šlehačky a trochu zahustila hotovou světlou jíškou (ale lze ji nechat i více zredukovat vařením a tento krok vynechat).

   

K omáčce se myslím hodí ledasco – určitě by skvěle chutnala s bramoráčky, kroketami nebo hranolky. Já plánovala podávat ji s penne (to jsou takové ty tlusté těstoviny ve tvaru asi 5cm dlouhé trubičky), ale protože jsem zjistila až během vaření, že je doma nemám, rozhodla jsem se pro špagety.

Maso jsem před podáváním samozřejmě přihřála. 

 

 

Komentáře