Zapečené gnocchi s nivou Hlavní jídla
     V tomto repceptu sice hrají prim gnocchi, ale klidně je můžete nahradit většími těstovinami – například penne.
   Kromě chlazených gnocchi si připravte kuřecí maso, žampiony, kukuřici, smetanu a nivu.
     

Maso nakrájejte na větší kousky, orestujte na oleji spolu s oblíbeným kořením (sůl, pepř, gyros apod.).

Žampiony pokrájejte na plátky a přidejte je ke konci restování k masu a lehce orestujte.

     Na dno máslem vymazané zapékací mísy dejte chlazené gnocci, není třeba je předem vařit ani jinak upravovat.
     Na ně navrstěte orestovné maso se žampiony a asi půl plechovky kukuřice (pokud ji nemusíte, klidně vynechejte nebo nahraďte třeba zeleninou)
     Posypte nahrubo nastrouhanou nivou a zalijte asi asi deckou smetany.
     Zakryjte poklicí a pečte na 220st asi 15 minut, poté odklopte a ještě 5 minut dopečte.
Komentáře