Nekynuté šátečky Moučníky
    Jedno odpoledne mne přepadla mlsná a tak jsem oprášila recept, který jsem kdysi dělávala dost často…  a za půl hodiny jsem už stavěla na kávičku… 
 

 Na těsto si připravte:

400g polohrubé mouky a 150g hrubé mouky 

250g másla 

2 vejce 

špetku soli

cca 6 lžic mléka 

marmeládu 

instantní nebo čerstvé droždí 

moučkový cukr na pocukrování 

     Já jsem opět svěřila umíchání těsta pekárně, je to skvělý pomocník pro ty, které stejně jako já neradi „hňácají“ těsto…  Máslo jsem nechala chvíli povolit, nakrájela jsem jej na malé kousky, přidala vejce, mouky, špetku soli a instantní droždí (na sáčku každého droždí máte napsáno na kolik mouky je – takže když budete mít na 1kg dejte půlku). Nemáte-li sušené, rozdrobte příslušné množství čerstvého… zapněte pekárnu na program Dort (ihned začíná hníst) a po chvíli podle konzistence těsta přidejte mléko – bylo ho cca 6 lžic…. za deset minut vám pekárna umíchá krásně hladké těsto. 
     Těsto NENECHÁVEJTE vykynout!! Ihned jej rozválejte na tenší placku (trošku jsem podsypávala hl.moukou) a udělejte šátečky. 
     Na náplň můžete použít marmelády nebo povidla. Zkusila jsem i medoládu, ale nedoporučuji, hodně vytékala… tu je lepší sníst samotnou lžičkou :-)) 
     Můžete vykrajovat šátečky pomocí tvořítka, naplnit a zavřít.
     Nebo vykrájet čtverečky, doprostřed dát marmeládu a růžky přeložit doprostřed. To je určitě rychlejší varianta. 
     Pečte na 180st do zrůžovění těsta (barva asi tak jako linecké)- ničím se nepotírají.
     Horké pocukrujte z obou stran moučkovým cukrem. V těstě není žádný cukr, takže sladkost pečiva dělá náplň a vrstvička cukru na povrchu… 

 

Komentáře