Mozzarella koule Hlavní jídla
   Milujeme kombinaci masa a sýrů… a taky mozzarellu  a tak jsem ji zkusila zabalit….  a určitě to nebylo naposledy Wink

 

     Na přípravu budete potřebovat mozzarella třešinky, mleté hovězí maso, vajíčko, sůl, pepř, strouhanku a sezamové semínko.
   

 Mleté maso osolte, opepřete, smíchejte s vajíčkem a na zahuštění přidejte strouhankou.

Mozzarellu vyndejte z nálevu a nechejte okapat. 

Z masa udělejte placičku, položte doprostřed kuličku mozzarelly a zabalte ji do masa. 

   

 Pracujte s vlkýma rukama a nebude se vám na ně maso lepit. 

Poté si připravte strouhanku smíchanou s třemi lžícemi sezamového semínka a obalte kuličky. 

 

Osmažte je na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Po vyndání nechejte na papírovém ubrousku chvíli odstát. Může se stát, že vám některá koule praskne, ale mozzarella většinou ztuhne kolem koule…. 

     Podávejte s kaší, hranolky nebo kroketami a velkou zeleninovou oblohou. 
   

 TIP: Chcete ozdobit talíř kytičkami z rajčat nebo ředkviček či jiné zeleniny či ovoce??
Vezměte si ostrý tenký nůž a zapichujte jej do plodu po obvodu cik-cak (jak vidíte na fotce). Píchejte zhruba do poloviny průměru plodu. Na konci se musí nářezy „potkat“. Poté mírně zatočte oběma půlkami plodu v protisměru a opatrně rozdělte. 

Je to jednodušší než to vypadá, zvládá to vyrábět i Nika, takže to určitě zkuste i vy… 

Komentáře