Polštář The Beatles Textilní nápady
 

O malování hedvábí na desce jsem vám již psala, tentokrát jsem vyzkoušela i kombinaci s gelovým perem…. 

 

 

Skleněnou nebo desku z plexiskla nastříkejte lepidlem ve spray  a nechejte chvilku zavadnout, mezi tím si vyžehlete polotovar hedvábného polštáře, který můžete spolu s ostatními pomůckami na malování zakoupit v našem e-shopu.

Hedvábí přilepte na desku. Část kam budete malovat přilepte co nejrovněji a zbytek prostě zmuchlejte a přilepte zmuchlaný. 

Pod plexisklo si dejte obrázek a pomocí průhledné gutty namalujte brouky. Linky malujte silnější, aby vám vznikl prostor pro budoucí domalování gelovým perem… 

 

   

 Po zaschnutí kontur si do misek připravte žlutou a zelenou zažehlovací barvu na hedvábí a široký štětec.

Střídavě natírejte polštář žlutou a zelenou barvou, prolínejte je apod. 

 

     Díky kontuře se barva zastaví, když dojede k hraně. Přesto si dejte pozor a přes konturu se snažte nepřejíždět. Průhledná kontura se sice vypere, ale když je zanesená barvou moc může to být problém. Jednodušší by bylo tudíž v tomto případě konturovat voskem… slibuji, že to příště také vyzkouším a zdokumentuji… 
   

 Do mokré barvy ihned nasypte sůl a nechte ji působit. Můžete použít speciální sůl na hedvábí, ale úplně stejnou službu vám udělá hrubozrnná pekařská sůl…. 

Po zaschutí podkladu vybarvěte malým štětcem brouky. 

     Kompletně zaschlý polštář zažehlete přes pečící papír cca 2 minuty. Žehličku nastavte na bavlnu.
 

 Po zažehlení vyperte polštář v teplé vodě s přídavkem pracího prostředku, stačí jemně proprat a po vyždímání ihned vyžehlit. Doporučuji na žehlící prkno položit starou utěrku, může se stát, že se z polštáře po vyprání uvolní nějaká přebytečná barva. 

Takto vypadá zadní strana polštáře, která byla jen zmuchlaná a posolená. 

 

 Přední stranu domalujte pomocí gelového pera. Polštář již nemusíte lepit, stačí když si jej pomocí špendlíků připevníte k žehlícímu prknu. Opět nezapomeňte podložit starým kusem látky, protože může dojít k prosáknutí gelového pera. 

Hotovou malbu opět zafixujte přes pečící papír. 

   

 Sešijte polštář a je hotovo!

Při sešívání nezapomeňte maličko pootevřít zip, aby jste jej mohli následně otočit nalíc. 

 

PS. Spaní na hedvábí je skvělé a doufám, že tento polštář potěší Elišku pro kterou jsem jej malovala… 🙂 

 

 

     
Komentáře