Za korálky do Jablonce nad Nisou Vlog
     Často dostávám dotazy kam je nejlepší zajet pro korálky a protože mám k Jablonci niterně blízko (čtyři roky studií nikdo z mého srdce nevypáře), rozhodla jsem se pro vás sestavit trasu po jabloneckých obchodech a skladech s korálky.

 

Předpokládejme, že přijíždíte ze směru Praha….  na druhém kruhovém objezdu v Jablonci uvidíte i na ceduli červeně vyznačenou ulici Revoluční – je to první sjezd z kruhového objezdu. Pojedete do kopce a hned za přejezdem přes železniční koleje někde zaparkujte. 

Vpravo uvidíte dům se štítem na kterém je nápis KOJDA (na mapě vyznačeno jako číslo 1)- je to Revoluční 30 – u Kojdy seženete kovodíly v široké nabídce, ale i korálky, vinutky a naposledy mne potěšili i magnetickým zapínáním. Provozní dobu jsem vám vyfotila. Prodej funguje tak, že si zapisujete podle vzorníků čísla a barvy komponentů a píšete kolik kusů chcete. U pultu vám je ochotné prodavačky připraví. Určitě tady doporučuji se zaměřit hlavně na komponenty a kovodíly. 

Internetový obchod tohoto prodejce je www.efabos.cz 

O kousek výš (ani nemusíte přeparkovávat) vlevo uvidíte dům s firemní cedulí SEBERA – BIŽUTERIE  (na mapě vyznačeno jako číslo 2) -je to Revoluční 37a. Vejděte vraty do dvora a zde uvidíte vchod do firmy. Ve skladu, kde jsou korálky v miskách a pytlích si vezmete košíček, sáčky a lopatičkou si nabíráte… je tam toho opravdu hodně – hlavně korálky – rokajl, ohňovky apod. 

Paní je velice ochotná. Otevřeno mají po-pá od 7 do 14h. Stránky firmy jsou www.bizuterie-sebera.cz

Když se vrátíte dolů na třídu 5.května (to je ta která vede rovně přes kruhový  objezd) a  protože Revoluční je částečně jednosměrka musíte u kolejí zahnout vpravo a pak vlevo a poté co sjedete z kopečka se dáte vpravo. Po chvilce (před dalším kruhovým objezdem) uvidíte poutač korálkového obchodu BIJOUX NONSTOP (na mapě vyznačno jako číslo 3) – je to 5.května 953/50. Lze u nich zaparkovat ve dvoře, nebo pokud se chystáte poté ještě okouknout centrum Jablonce doporučuji zaparkovat u autobusového nádraží – projedte kruhový objezd rovně a hned za sjezdem uvidíte značku P (parking) a zahnete vlevo. 

BIJOUX NONSTOP mne mile překvapil. Jednak tam prodává Iva, která je pravidelnou návštěvnicí mých kurzů, ale hlavně jsem tam zavítala po roce a musím říct, že majitelka obchodu udělala velký kus práce. Opravdu široká nabídka jak korálků, tak komponentů… ale hlavně opravdu můžete přijet kdykoli – oficiální otvírací doba je denně  8-19h, ale majitelé v domě bydlí a tak pokud bude zavřeno, můžete si zazvonit…. (dobré mravy mi říkají, že kolem půlnoci bych to už neriskovala :-)) 

Internetové stránky tohoto obchodu jsou www.bijoux-nonstop.cz

V této chvíli je většinou čas oběda a tak doporučuji se projít centrem Jablonce, které tvoří tři náměstí pod sebou. Úplně nahoře je bývalé Rudé náměstí (teď ani nevím jak se jmenuje), tam si můžete všimnout mé rodné Alma mater – bývalé SEŠ zahraničního obchodu, nyní obchodní akademie 🙂 

Na spodním náměstí můžete navštívit dobře zásobenou prodejnu s papírnickým zbožím a výtvarnými potřebami OPTYS (na mapě je vyznačena číslem 4).  A pokud dostanete hlad a máte rádi kebab doporučuji pod spodním náměstím navštívit Kebab restauraci, kde vaří a obsluhují turci a umí ho fakt skvěle. 

Poté vás čekají ještě dva obchody – vraťte se zpátky na první kruhový objezd a vyjeďte z něj první vpravo (směr Liberec) a na křižovatce u městských lázní se dejte vpravo, projedete kolem divadla, jeďte stále rovně do kopce a až nahoře na kopci se dejte vpravo a dojedete k již zmíněnému Rudému náměstí (uvidíte velký kostel a u něj velké parkoviště) a tam se dejte vlevo a jeďte stále rovně. Na světlech přejeďte rovně a hned za semafory uvidíte objekt firmy JABLONEX (ve které jsem měla tu čest si odbýt své školní praxe) – na mapě je vyznačena číslem 5 a je to Palackého 3145/41, zahněte k budově doleva a zaparkujte. Jablonex zde otevřel novou prodejnu s korálky (kompnentů tu moc nemají, doporučuji se zaměřit na korálky). 

Otevírací doba je po-pá 8-17h. Zpráva z podzima 2010: BOHUŽEL TATO PRODEJNA JE ZRUŠENÁ… ŠKODA

Poslední má zastávka v Jablonci je ve firmě BIJOUX-COMPONENTS (na mapě je vyznačena jako číslo 6) – je to ulice Rýnovnická 61. Od Jablonexu se vrátíte zpět na světla a zanete vpravo, pojedete rovně přes kruháč a z kruháče vyjedete přímo proti firmě. Mají otevřeno po-pá 8-16,30h a hlavně u nich seženete komponenty (vybíráte z katalogu, píšete čísla a barvy), kleštičky, sklo na fusing, hodně literatury (a to i dovozové, kterou jsem jinde neviděla), ale i korálky, swarovského korálky atd…. 

Internetové stránky tohoto obchodu jsou www.bijoux-components.cz

Kousek odtud najdete korálkovou prodejnu Arconbijoux  s širokým výběrem materiálu, korálků (skleněných,dřevěných, keramických a plastových) a komponentů za dobré ceny. Vše na co si jen vzpomenete,  sáčky jsou již od 4,-Kč.   V neposlední řadě tam můžete  nakoupit bižuterii (skleněnou, Swarovski aocelové šperky) za velkoobchodní ceny. Mají otevřeno po – pá 6,30 -12 ,00  12,30 – 17,00 hod. Najdete je v Průmyslové 42,vchod z ul. P. Bezruče, parkování před domem.  Děti se mohou zabavit u stolečku s navlékáním a pánové posedět u kávičky.

 

Ještě mám jeden tip pro korálkůchtivé, ale nestačila jsem tam tentokrát zajet… když vyjedete z Jablonce směr Tanvald, projíždíte Smržovkou a na konci Smržovky (je fakt dlouhá) vlevo objevíte bazar s korálky a komponenty. Nečekají vás novinky, ale spousta krásných korálků, když máte trpělivost a umíte „hrabat“. A když pana majitele poprosíte, možná vytáhne i vinutky… vloni měl vinutky po desetikoruně…. 

A i když jsem nestačila zajet do bazárku, přesto můj nákup stál za to… (a to jsem se fakt krotila, protože byl se mnou manžel)… 🙂

Takže i vám přeji krásné putování po korálcích a pokud objevíte nějakou další zajímavou prodejnu, nafoťe mi ji a pošlete tip i pro ostatní… 

Komentáře