Kuřecí salát s krutony Rychlé večeře
   Podobný salát jsem si kdysi dala ve skvělé pizerii a od té doby ho v různých obměnách – zejména v létě – dělám jako oběd nebo večeři…  a ještě přidávám rychlý tip na tousty. 
   Na přípravu budete potřebovat leden ledový salát (doporučuji nezaměňovat za čínské zelí), několik rajčat, strouhaný sýr, jeden kuřecí řízek na osobu, toustouvý chléb a majonézu nebo ještě lépe nějaký lehký dresing – my máme oblíbený Farmářský. 
     Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, na chvíli naložíme do oleje smíchaného s vaším oblíbeným kořením (gyros, grilovací, country apod). Poté co budete mít připravenou zeleninu jej osmahnete na teflonové pánvi. 
   

 Toustový chleba si nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi ve které jste předtím opékali kuřecí maso.

TIP: Pokud máte toustový chleba hodně čerstvý, opečte ho nejdřív v toustovači a teprve poté krájejte. V dietnější verzi použijte takto, pokud chcete aby se do krutonů vsákla vypečená šťáva z masa tak ještě krátce opečte na pánvi po masu. 

     Do talíře natrhejte ledový salát na kousky, dejte rajče nakrájené na osminky, zasypte strouhaným sýrem, přidejte kuřecí maso a osmahnuté krutonky. Zakápněte dresingem. 
   

 Pokud máte doma dítě, které prostě majonézu ani dresingy nechce, můžete mu místo salátu udělat rychlé kuřecí tousty. Použijte zbytek toustového chleba, natřete jej kečupem, poklaďte sýrem a kuřecím masem.

Zatoustujte. 

     No a zeleninu mu jen položte na talíř…. 🙂

 

 

 

Komentáře