Závitky z mletého masa Hlavní jídla
   Zkuste obměnu klasických karbanátků… závitky z mletého masa v šunce…  

 

  Půl kila mletého masa (já používám jen hovězí, ale může být i směs půl napůl s vepřovým) okořeňte podle své chuti, tak jako by jste dělali karbanátky, já jen vynechávám česnek, aby to nebylo tak chuťově výrazné.  Vajíčka nepřidávám, není to třeba, tvar udrží šunka do které se maso balí. 
     Na plátek šunky nandejte váleček masa a zabalte. 
     Do pekáčku pokládejte jeden závitek vedle druhého, místo překladu dolů. 
   

 Záviky zalijte vývarem nebo jako v mém případě namočenými houbami včetně vody, ve  které se namáčely. Tekutiny by mělo být tolik, aby závitky byly téměř ponořené. Nepřidávejte žádný tuk, mleté maso pustí dostatek tuku a další by byl zbytečně navíc. 

Přiklopte a pečte půl hodiny na cca 200st. 

 

     Poté odkryjte poklici, poklaďte plátky uzeného sýra nebo zasypejte strouhaným a nechejte ještě cca 10 minut v troubě rozpustit. 
     Podávejte s rýží nebo bramborovým knedlíkem.

 

Komentáře