Melounové smaltování Dekorace
   Inspirujte se obsahem vaší ledničky a nasmaltujte si šperk v podobě melounu k nakousnutí
   

 K výrobě budete potřebovat sklíčko ve správném tvaru, zelený, bílý a červený smaltovací prášek a několik černých malých korálků.

Na papír si obkreslete horní hranu sklíčka a vystřihněte.Vzniklou šablonou zakryjte většinu sklíčka a zeleným pudrem posypte odkrytou část. 

Sklíčko přendejte na podložku a nad plotýnkou zapečte. 

     Po vychladnutí sklíčka přikryjte opět papírovou šablonou již zatavenou zelenou část a opět většinu spodní části sklíčka tak, aby odkrytý zůstal jen malý proužek.
   

 Opět zatavte nad plotýnkou. Doporučuji použítat starý vyřazený vařič. Jako podložky používám kovové silné plechy naohýbané do tvaru U, ale lze využít například starý protlačovač na brambory tak jak vidíte na obrázku. 

Z plotýnky samozřejmě sundavejte a nandavejte pomocí kleští. 

      Opět šablonou zakryjte bílý a zelený proužek a nasypte červený smaltovací prášek. Sypejte z lahvičky přes nataženou silonku tak, jako by jste cukrovali buchtu. Do nasypaného prášku pomocí pinzety rozmístěte do prášku černé korálky. 
     Zatavte opět na vařiči. Roztavený pudr vám zároveň přilepí korálky.
     Stejným způsobem se dá nasypat třeba sýr. Nejdříve pokryjte celou plochu průhledným (transparentním) žlutým práškem, zatavte. Na vychladlý průhledný smalt nasypte krycí žlutý smaltovací prášek a pomocí malého štětečku vymeťte kolečka po celé ploše. 

 

 

Komentáře