Monínec 1/2009 – reportáž z pobytu Vlog
    Rozjezd letních pobytových kurzů byl opravdu parádní. Po nesmělém oťukávání většina účastnic propadla celým srdcem patchworku. Polovina z nich sice jela na pobyt s tím, že jen vyzkouší o čem je řeč a poté se rozhodnou… 

 

 

Šicí stroje vrčely od rána do večera a byť jsme středu vyhlásili dnem bez hučících strojů (bylo třeba pořádně uklidit tvořící místnost a vysát nános nití) většina účastnic už kolem jedenácté odpoledne škemrala, aby se stroje zase zapnuly… no co jsme s nimi mohli dělat :-))

Počasí sice na pobytu nepřálo, ale myslím, že nikomu to nevadilo, protože když sedíte a tvoříte, tak je vám zcela šumafuk zda se venku čerti žení. Jedině nás mrzelo, že většina cvičení se Štěpánkou se musela z krásné terasy přesunout do společenské místnosti v prostřední chalupě.

Patchworkové kurzy byly proloženy i kurzy, které jsem vedla já a pletením z pedigu jehož se zhostila Hela.
Zážitků byla spousta, ale kdo se nezúčastnil nikdy něčeho podobného, tak prostě nepochopí proč ta banda ženských a jeden odvážný muž místo odpočinku celé dny šili, vyráběli a prostě tvořili.
Fotky z pobytu jsem vám průběžně každý večer dávala na Facebook, takže jste mohli sledovat co se na Monínci děje…

Shrnuto a podtrženo – pobyt se opravdu vydařil, všechny účastnice byly skvělé a Jirka byl vyhlášen jako patchworkový muž – no uznejte, znáte muže, který by tři hodiny sežehloval proužky na proplétané vzory, poté jej proplétal, když jeho partnerka nemohla a nakonec jí zatahoval pomocí jehly nitě…. tak se aklimatizoval, že ke konci pobytu mu některé z nás důvěrně říkaly Jiřina 🙂

Těším se na další pobyty a dávám k dobru heslo tohoto týdne:

KDO NEPÁRAL, PLANĚ  ŽIL.

Malý výběr z hotových věcí, které vznikly na Monínci během totoho týdne:

 

 

Komentáře