Ovocná tříšť Různé nápady z kuchyně
   Osvěžující ovocná tříšť je jednoduchá na výrobu a ještě lepší v horkých dnech na ochlazení organismu – a navíc může být základem letního drinku… 
 

Inspiraci pro tento recept jsem objevila u Pana Cuketky – ihned jsem vyzkoušela a bylo to opravdu skvělé. 

Pro výrobu potřebujete libovolné ovoce, vodu (bublinkatá voda je ještě lepší), cukr a citronovou nebo limetkovou šťávu. 

     Ovoce rozmixujte a přilijte vodu – poměr je cca 1:1 – oslaďte a přidejte citronovou šťávu podle chuti. Směs nalijte do plastové misky s víčkem (měla by být dostatečně velká, protože směs na mrazáku nabyde).
     Určitě se do práce nepouštějte večer. Směs totiž po vložení do mrazáku potřebuje osm hodin vaší občasné péče. Každé dvě hodiny ji vyndejte z mrazáku a promíchejte vidličkou. Tak zabráníte, aby vám ze směsi vznikla jedna velká tvrdá kostka. 
     
Proces míchání opakujte ještě třikrát, vždy v rozmezí cca 2 hodin.
Poté by již měla být v misce jemná ledová tříšť.
     Pokud článek čtete v době, kdy čerstvé jahody lze získat leda u dvanácti měsíčků, zkuste si tříšť udělat třeba z broskvového kompotu.
Rozmixujte celou plechovku broskví včetně šťávy, případně oslaďte a pokračujte stejně jako u jahod.
   

 TIP: Zkuste připravit osvěžující míchaný drink s ovocnou tříští.
Do vysoké sklenice nandejte ledovou ovocnou tříšť, zastříkněte bílým rumem a doliljte džusem nebo ovocnou šťávou – já vyzkoušela Jupí broskev-pomeranč bez bublinek a s broskvovou tříští to dopadlo skvěle.

 

 

Komentáře