Osvěžující ovocná tříšť je jednoduchá na výrobu a ještě lepší v horkých dnech na ochlazení organismu – a navíc může být základem letního drinku… |
Inspiraci pro tento recept jsem objevila u Pana Cuketky – ihned jsem vyzkoušela a bylo to opravdu skvělé. Pro výrobu potřebujete libovolné ovoce, vodu (bublinkatá voda je ještě lepší), cukr a citronovou nebo limetkovou šťávu. |
||
Ovoce rozmixujte a přilijte vodu – poměr je cca 1:1 – oslaďte a přidejte citronovou šťávu podle chuti. Směs nalijte do plastové misky s víčkem (měla by být dostatečně velká, protože směs na mrazáku nabyde). | ||
Určitě se do práce nepouštějte večer. Směs totiž po vložení do mrazáku potřebuje osm hodin vaší občasné péče. Každé dvě hodiny ji vyndejte z mrazáku a promíchejte vidličkou. Tak zabráníte, aby vám ze směsi vznikla jedna velká tvrdá kostka. | ||
Proces míchání opakujte ještě třikrát, vždy v rozmezí cca 2 hodin. Poté by již měla být v misce jemná ledová tříšť. |
||
Pokud článek čtete v době, kdy čerstvé jahody lze získat leda u dvanácti měsíčků, zkuste si tříšť udělat třeba z broskvového kompotu. Rozmixujte celou plechovku broskví včetně šťávy, případně oslaďte a pokračujte stejně jako u jahod. |
||
TIP: Zkuste připravit osvěžující míchaný drink s ovocnou tříští.
|
Komentáře