Tak trochu nepovedené triko Textilní nápady
  Nejdřív jsem uvažovala, že tento článek vůbec nezveřejním – člověk nerad přiznává chyby – ale pak jsem si řekla, že třeba tím vás povzbudím k další tvorbě – když uvidíte, že i mně se občas nedaří 🙂
  Připravovala jsem pro vás ukázku práce s textilními barvami ve spray. Nejdříve jsem si připravila šablony – jsou opět z rybníkové fólie – šly by samozřejmě udělat i z tvrdého papíru, ale ty by přežily jen jedno použití.
  Motivy jsem nalepila lepidlem na decoupage na fólii a vystřihala. Očka jsem vycvakla děrovačkou.
  Stejně jako u savové metody jsem vyložila triko novinami a také jsem triko na noviny položila. Stříkala jsem nejdříve žlutou a pak oranžovou barvou. Povedlo se to skvěle.
  Ale pak jsem chtěla ještě stříknout červenou – to proto, aby to celé ladilo s červenými dvojitými lemy u triček. Nevšimla jsem si ale, že jsem při posledním stříkání nevymyla stříkací ventilek a v něm byla zaschlá barva a tak se stalo, že při stříknutí z lahvičky „vyplivly“ velké kapky….
  Nejdřív jsem si řekla, že to tak nechám a Nika bude mít triko na lítačku… ale pak mi zase bylo líto nového kvalitního trika….
tak jsem prostě triku dala druhou šanci a pomocí gelového pera jsem se snažila z nechtěných kaněk udělat záměr…
  no vím, že je stejně vidět, že to jsou kaňky, ale díky černým linkám dostaly nějaký tvar…
a černá linka pomohla i kostrám – zvýraznila je a oživila.
  Nika byla z trika nadšená, ale já jsem byla zklamaná – chtěla jsem vám ukázat jak pracovat s barvami ve sprayi a zapoměla jsem na to nejdůležitější – vždy po práci pečlivě umýt stříkací část.
  A abych vám ukázala, že to fakt jde nastříkat pěkně, tak jsem vytáhla kus látky a nastříkala znovu… tentokrát na jedničku s hvězdičkou…. neměla jsem sice už bílou látku, ale světle žlutá taky dobrá…. stříkáno je stejnou červenou (ale už vymytou) a hnědou.
  A po domalování a zafixování barev jsem ušila jedny tříčtvrťáky…
Komentáře