Kocour hlídač Dekorace

Chcete aby vaše dveře hlídal kocour??? Nebo krokodýl?
Není problém – poradím vám jak na to…

Pro malování budete potřebovat dřevěný výřez – buď si jej můžete sami vyříznout lupénkovou nebo elektrickou pilkou v požadovaném tvaru nebo snadněji objednat v našem e-shopu.

Dále si připravte lazurovací barvy HOME ART od Nerchau. A také budete potřebovat podkladovou barvu – hezčí je hrubá podkladová – GROB – kocour či krokodýl díky ní vypadají velice přirozeně.

 

 

 

Nejdříve tedy vše natřete podkladovou barvou. Nechejte důkladně zaschnout.

Dále si vyberte lazurovací barvy ve vhodné kombinaci – já jsem použila barvu apricot a terracota – naneste na zaschlý podklad a nechejte chvíli zaschnout.
Chvíle v tomto případě je cca 2 minuty. Poté jemně setřete přebytečnou barvu (opatrně pouze koncem širokého štětce) – musí se vám díky stírání ztratit všechny viditelné tahy štětcem a vystoupit bílé fločky (vypadají jako by se do barvy nasypal strouhaný kokos :-)).

 

 Nechejte opět dobře zaschnout. Dále ještě můžete zvýraznit pomocí akrylové barvy – tzv. technikou patinování – tj. jemným nanášením nepatrného množství barvy. 

Před domalováním tlamičky nejdříve navrtejte do boků malé dírky (používám hobby vrtačku s jemným vrtáčkem, který je součástí příslušenství), jde to velice rychle.

Vrtačka je díky vysokým otáčkám bezpečná a manipulace s ní je jednoduchá – pokud se vám ruce na fotce zdají nějaké malé, tak se vám to nezdá, ale dírky vrtala moje devítiletá dcera 🙂

Poté z drátku nastříhejte a naohýbejte vousky a vlepte je lepidlem (stačí lepidlo na dřevo) do dírek.

Používám obyčejný černý vazačský drát.

 Po nalepení drátků domalujte fousky na tlamičku. Použijte akrylovou barvu nalitou do lahvičky s tenkým hrotem (pokud máte doma barvu na textil v této lahvičce klidně ji použijte).  Domalujte očka a celého kocoura slepte – můžete použít rychlé lepidlo na dřevo nebo tavné lepidlo. 

Tak a kocour může vyskočit na dveře. Pokud máte nové obložky tak vám na dveřích bude díky zdvojené hraně (noha a tlamička) držet zcela sám. Mám to odzkoušeno – a to moje děti ještě nějak nepochopili funkci kliky a tak často dveřmi práskají tak, že se otřásá celý dům… a kocour sedí…

 

Ale pokud máte úzké zárubně tak použijte oboustrannou pěnovou pásku.

Stejným způsobem si můžete namalovat krokodýly… (oba výřezy opět můžete objednat v našem e-shopu)

  

 

 

 

 

Komentáře