Česnekovo-muškátová omáčka Hlavní jídla
   V tomto receptu vás asi hned na začátku překvapí množství česneku…

 

   

Nenechte se ale vyvést z míry, česnek v konečném výsledku není z omáčky téměř cítit…

Na cca 4 porce si pripravte dvě velké palice česneku nebo tři menší, pár kousků másla, horní kuřecí vykoštěná stehna (ale určitě by to šlo i s krůtím nebo vepřovým…) , muškátový oříšek, pepř, sůl a country koření (nebo jinou směs koření, kterou máte rádi).

    Oloupejte česnek a celými stroužky pokryjte dno pekáčku, mezi česnek ještě položte několik plátků másla.

Opepřete a nastrouhejte kousek muškátového oříšku.

 

   

Položte na česnek maso, opět postrouhejte muškátový oříšek, opepřete a můžte přidat i výraznější koření – já použila country koření, které obsahuje římský kmín.

Podlijte vodou tak, aby česnek byl kompletně potopený, nakryjte a nechte cca 40 minut péct.  

Poté vyndejte maso (mělo by již být krásně měkké, pokud ne, nechejte péci zakryté ještě chvíli).

    Vše co zbylo v pekáčku nalijte do  vysoké nádoby a pomocí ponorného mixéru rozmixujte dohladka – pokud je vzniklá omáčka hustá můžete naředit smetanou nebo mlékem. Pokud je řídká lze zredukovat vařením a nebo zahustit hotovou tmavou jíškou.
     Ochutnejte a případně dosolte, dopepřete… atd. Nalijte zpět do pekáčku, vložte maso a dejte ještě na pět minut do trouby.
     Podávejte s bram.knedlíky, gnocchi nebo rýží.

 

 

 

Komentáře