Malovaná keltská písmena Textilní nápady
  Nedávno jsem na internetu hledala nějaké zajímavé keltské uzle – a narazila na zajímavě vytvořenou abecedu ve stylu kelstkých propletenců… a ihned jsem písmeno využila jako nápad na triko… na vlastní, samozřejmě, proto jsem vybrala písmeno M – ale vy si na stránkách www.needlenthread.com můžete vybrat to své vlastní… 

 

 

Písmena si stáhněte do svého počítače a vytiskněte – pozor, pokud je budete přenášet na triko pomocí transferové tužky vytiskněte si je stranově převrácená!!! 

Poté transferovou tužkou obmalujte na pečící papír. 

Pokud zvolíte tmavé triko a chcete použít voskovky na textil, určitě si nejdříve místo, kam budete malovat zesvětlete, protože voskovky nejsou 100% krycí. Světlé místo vzniklo vysavením.  Obrázek nažehlete až po důkladném uschnutí trika, protože kdyby bylo ještě mírně vlhké, bude jednak zbytkové savo reagovat na teplo a místo vám zhnědne, ale hlavně vlhkost ihned odstraňuje tranferovou tužku, tudíž by se vám tam vůbec nepřenesl obrázek .

Před malováním ještě triko důkladně vypněte – více o malování voskovkami se můžete dočíst zde. 

   

Vybarvěte voskovkami na textil – obrázek jsem malovala na kurzech jako ukázku a proto je tam rovnou naznačena práce s gelovým perem.

Doma bych samozřejmě  nejdříve komplet namalovala písmeno a teprve poté bych konturovala.

    Tak a tady je to kompletně dokonturováno… ale stejně jsem měla pocit, že je to ponuré a něco by to chtělo…
   

 No samozřejmě – mé oblíbené tečky…

No a po zaschnutí pečlivě zažehlit přes pečící papír. 

A do pračky dávat otočené na rub. 

 

TIP: Tranferovou tužku, voskovky na textil, pumpu na hedvábí, bílou textilní barvu, lahvičku na barvu, kreslící hrot, triko a samozřejmě i spoustu jiného si můžete objednat přímo v naše e-shopu

 

Komentáře