Polštář poprvé Tvoření s dětmi
    Když se mne Nika ve svých pěti letech zeptala co je to mandala, přiznám se, že mne docela dostala… sice jsem tušila co je to mandala, ale vysvětlit to srozumitelně malé rozumbradě mi dalo zabrat. Ale povedlo se a Nika si pro své malování od té doby vybírá mandaly docela často… Když jí bylo šest a kousek namalovala si jí i na polštář, který si dokonce sama ušila.. 
    Nika malovala na pruh látky, bylo nutné stůl pokrýt kartonem. Pokud budete malovat již hotový polštář, ustřihněte si kus kartonu jen o trošku menší než je velikost polštáře a vložte jej dovnitř. 
   

 Linky si můžete předmalovat fantomovou tužkou, která buď zmizí po namočení ihned nebo sama na vzduchu do cca 48 hodin. 

Poté polštář namalujte fixami na textil. 

Nezapomeňte polštář dobře zažehlit, aby se barvy zafixovaly. 

   

 Možná vám přijde riskantní pustit tak malé dítě k šicímu stroji. Ale naštěstí mám Veritasku (ještě jsem si na ní vystála frontu v 89 :-)) – je to Veritas electronic. Stroj bych nedala ani za nic, ušila jsem na něm již spoustu věcí a kromě funkce jehla v látce (zanechá jehlu vždy zasunutou do látky) má i tzv. tempomat. To znamená, že stroj šije stále stejně rychle – no spíš pomalu – ať šlapete na šlapku jak chcete… Díky této funkci jsem se nebála pustit Niku ke stroji… (šije tuším od takových pěti let :-))

 

 

 Polštář je ušitý s tzv. francouzkým švem a na závěr ještě Nika moc chtěla vyzkoušet jeden z ozdobných stehů na mém stroji a tak jej obšila… 

 

Návod na jednoduché šití polštáře dodám později, musím jej nakreslit, snažila jsem se postup nafotit, ale nic z toho nebylo rozpoznat… 

Komentáře