Kuřecí kapsy Hlavní jídla
  Skvělé kapsy z listového těsta s náplní, která vás určitě dostane… 

 

   

500g kuřecích řízků 

větší balení listového těsta

zakysaná smetana

dvě vajíčka 

niva 

150g šunkového salámu

   

Kuřecí řízky jemně naklepejte, rozdělte je na menší kousky a osolené a opepřené je osmahněte na pánvi (nejlepší je použít teflonovou pánev – buď úplně nasucho nebo pro chuť dát do pánve dvě lžíce oleje).

   

Hotové maso nechejte prochladnout.

TIP: Pokud třeba večer grilujeme, tak si maso připravím na grilu, jen tak, aby se zatáhlo a uvnitř propeklo, není nutné, aby mělo „kůrčičku“. 

    Nivu nastrouhejte nahrubo a vmíchejte do zakysané smetany. Dále přidejte jedno celé vajíčko. Druhé vajíčko si rozklepněte do hrnečku, rozmíchejte a polovinu vlijte do zakysané smetany (druhá polovina vám poslouží na potření kapes. Lehce osolte (myslete na to, že Niva je sama o sobě celkem slaná) 
     Listové těsto rozválejte, krájejte čtverce. Doprostřed každého čtverce položte kuřecí masoa pokryjte jej lžící směsi s Nivou. 
     Směs přikryjte plátkem šunky.
   

 Zabalte a položte spojem dolů na plech vystlaný pečícím papírem.

Potřete vajíčkem… případně posypejte sezamovým semínkem a pečte na 180st do té doby, než kapsy chytnou zlatavou barvu.

   

 Hotové kapsy podávejte se zeleninovým salátem – například zelným.

Skvělé na tomto receptu je, že si můžete kapsy připravit předem, stejně jako salát,  a když přijdou přátelé, tak je jen strčíte do trouby a než vypijete první sklenku vína máte skvělou večeři hotovou… 

 

Komentáře