Maso v corn flakes krustě Různé nápady z kuchyně
Zkuste někdy překvapit a místo ve strouhance obalte maso v drcených corn flakes lupíncích! 

 

Tuto náhradu klasického trojobalu lze použít na libovolné maso, stejně jako když děláte řízky… vyzkoušela jsem to i na pangasia a taky to bylo super. 

 Corn flakes lupínky rozdrďte buď válečkem v sáčku nebo mixérem… nesnažte se z nich udělat jemnou strouhanku, měly by v nich zůstat i větší kousky. 
   Dále si připravte základní obalovací hmotu. Lupínky samy o sobě nemají moc výraznou chuť (narozdíl od strouhanky) a tak je důležité obalovací hmotu udělat pikantnější. Rozšlehejte dvě vajíčka, čtyři lžíce mléka, tři lžíce hladké mouky a lžičku nějakého pikantního koření – záleží na vaší chuti…  já používám barbecue koření, gyros nebo country koření plus ještě solím. 
   Maso naklepejte (pangasia vysušte v utěrce) a obalujte nejdříve v tekuté směsi a poté v corn flakes. 
 

 Usmažte v pánvi nebo ve fritéze. 

Když mluvíme o té fritéze – delší dobu již uvažuji o fritéze Tefal Actifry, která na smažení potřebuje jen lžíci oleje – pokud s ní máte nějaké osobní zkušenosti, budu ráda, když se podělíte v diskusi zde pod článkem… díky 

   A hotovo… můžete podávat…  a příště vám nafotím skvělou krustu ze strouhaného sýra a brambůrků.. sice to není tak zdravé… ale je to tak dobré 🙂 

 

Komentáře