
![]() |
Zkuste někdy překvapit a místo ve strouhance obalte maso v drcených corn flakes lupíncích! |
Tuto náhradu klasického trojobalu lze použít na libovolné maso, stejně jako když děláte řízky… vyzkoušela jsem to i na pangasia a taky to bylo super.
![]() |
Corn flakes lupínky rozdrďte buď válečkem v sáčku nebo mixérem… nesnažte se z nich udělat jemnou strouhanku, měly by v nich zůstat i větší kousky. |
![]() |
Dále si připravte základní obalovací hmotu. Lupínky samy o sobě nemají moc výraznou chuť (narozdíl od strouhanky) a tak je důležité obalovací hmotu udělat pikantnější. Rozšlehejte dvě vajíčka, čtyři lžíce mléka, tři lžíce hladké mouky a lžičku nějakého pikantního koření – záleží na vaší chuti… já používám barbecue koření, gyros nebo country koření plus ještě solím. |
![]() |
Maso naklepejte (pangasia vysušte v utěrce) a obalujte nejdříve v tekuté směsi a poté v corn flakes. |
![]() |
Usmažte v pánvi nebo ve fritéze. Když mluvíme o té fritéze – delší dobu již uvažuji o fritéze Tefal Actifry, která na smažení potřebuje jen lžíci oleje – pokud s ní máte nějaké osobní zkušenosti, budu ráda, když se podělíte v diskusi zde pod článkem… díky |
![]() |
A hotovo… můžete podávat… a příště vám nafotím skvělou krustu ze strouhaného sýra a brambůrků.. sice to není tak zdravé… ale je to tak dobré 🙂 |
Komentáře