Malovaná hedvábná přání Textilní nápady
        Chcete si zkusit malování na hedvábí a nemáte rám?? Zkuste to s krabicí a začněte třeba hedvábnými přáními…

 

       

Hedvábná přání se již dají zakoupit jako předguttované hedvábné obrázky a již připravené kartovnové výřezy. V sadě jich máte vždy čtyři kusy a v našem e-shopu najdete několik variant. Ale pokud si nevyberete, není problém si koupit šátek 55x55cm a přání si namalovat pomocí gutty. 

Dále budete potřebovat zažehlovací  barvy na hedvábí.

     Pokud malujete v rámu, můžete natáhnout všechna přání v celku a malovat najednou, ale pokud rám nemáte, připravte si vhodnou krabici o rozměru větším než je jedno přání, které vystříhnete a jeho přesnou velikost si nakreslíte na krabici. Otvor vyřízněte pomocí řezacího nože. 
   

 Takto vypadá  hotový „rámeček“, pokud jej chcete použít opakovaně, doporučuji kolem otvoru karton nalakovat průhledným lakem – karton se zpevní a navíc nebude natahovat barvu na hedvábí. 

Tip: vhodné na výrobu „rámečku“ je například víko od krabice, ve které bývají uložené papíry do tiskárny, nebo jakákoli pevná krabice. 

 

   

 Pomocí žluté pásky přilepte okraje hedvábného přání kolem dokola a snažte se, aby bylo co nejvíce vypnuté. 

Obrázek, který budete vymalovávat musí být tzv. ve vzduchu, neměl by se dotýkat kartonu. 

   

 Vybarvujte pomocí dobrého štětce zažehlovacími barvami na hedvábí, využívejte rozpínavosti barev, které si sami zajedou k namalovaným konturám, prolínejte barvy… 

Pokud na pozadí chcete využít efekt soli, nechejte namalovaný obrázek dobře zaschnout. 

   

 Po dokonalém uschnutí obrázku vymalujte pozadí a ihned do vlhké barvy sypejte speciální sůl na hedvábí, která vytvoří zajímavý efekt. 

Po úplném zaschnutí sůl sesypejte dolů. 

Tip: Speciální sůl můžete nahradit buď hrubozrnnou pekařskou solí nebo solí do myček na nádobí, která je v podobných zrnkách. Sůl můžete používat opakovaně, vždy barvu jen přijímá, nepouští ji ven… 

 

     Hotový obrázek zažehlete žehličkou nastavenou na bavlnu – buď z rubu nebo přes pečící papír. Poté nalepte do připraveného kartonového přání. 

Prezentace malování na hedvábí ve Snídani s Novou:

doporučuji si nejdřív přehrát II. a potom I. – mají to nějak zpřeházené 🙂 

 

 

 

Komentáře