Klobáskové zelí Hlavní jídla
Rychlá večeře nebo oběd… jako přílohu lze použít gnocchi nebo halušky… 

 

Připravte si dušené zelí, každý ho dělá  trošku jinak… já připravuji z kysaného zelí, které propláchnu, dám  do woku, zaliju trochou vody a vařím do měkka. Poté ochutnám, dle chuti dosolím/dokyselím, přidám kmín, cibulku usmaženou do zlatova a zahustím lžící mouky rozmíchané v troše vody. Povařím dalších cca 10 minut. 
   Mezi tím si připravím slaninu a pikantní klobásku – obé nakrájím.
   Osmahnu na pánvi a přidám k zelí, zamíchám a chvíli povařím spolu, aby se chutě spojily… 
   Gnocchi uvařím dle návodu. Pokud připravuji s haluškami, tak je také zamíchám do zelí a klobásek, gnocchi podávám zvlášť. 
   Dobrou chuť. 
Komentáře