Velikonoční věnce Dekorace
   Máte-li rádi věnce, tak vám nabízím nápad na další z řady věnců a to věnec vajíčkový, velikonoční. Na jeho výrobu budete potřebovat sedm až osm vyfouklých vajíček, drátek, mašličky, pírka, lístky apod.

 

   Vajíčka můžete natřít a naaranžovat libovolně – na prvním obrázku můžete vidět vajíčka nabarvená novými barvami MAGIC DESIGN acyl, jejichž nabídku najdete v obchůdku. Stačí dvě vrstvičky a i tmavší skořápku bez obav překryjí. Navíc se dají použít i na krakelovací lak, pokud se pustíte rovnou do popraskaného vzhledu.
     Vajíčka lze natírat různými akrylovými barvami – nebojte se experimentovat. Zkuste mramorovací inkousty či mramorovací barvy… Na dozdobení lze použít mašle či pírka… Vejce navlečte na drát – průměr 0,6 – 0,8 je dostačující. 
     Také vajíčka zdobená klasickou technikou – voskovým reliéfem – lze svázat do věnečku. Pod voskový reliéf natírám vajíčka černou tuší, která se krásně do skořápky vsaje a vytvoří hedvábně matný jednolitý povrch a na malování používám české voskovky. Největší spotřeba je bílé – tu si proto objednávám přímo z výroby nebalenou a nabízím i vám možnost si ji objednat v našem e-shopu po kusech. 
     
Další věnce pochází z dílny Iredy, jíž tímto děkuji za zapůjčení a tímto vás zvu na další inspirace na její stránky.
     Omlouvám všem, kdo striktně ctí tradici, snažila jsem se vnést do velikonočních dekorací závan čerstvého vzduchu… : Vím, že ne každému se to bude líbit, ale proto jsme každý osobitý a proto i náš vkus je různý… vím, že klasika je klasika, ale často v moderním interiéru nevynikne….

Ať už vaše dveře nebo okno na velikonoce bude zdobit cokoli, nezapomeňte, že velikonoce jsou mimo jiné svátky jara a zkuste na chvíli zastavit v tom šíleném životním běhu a vnímat svět kolem nás všemi smysly…

 

Komentáře