Textilní věnečky Textilní nápady
  Pokud máte rádi ozdobené dveře a je právě období mezi (tj. mezi vánocemi a velikonocemi apod.), zkuste si spolu se mnou ušít textilní věneček. Jeho barevnost bude záležet jen a jen na vás a tudíž může dokonale zapadnout do každého interiéru. K jeho výrobě stačí umět na šicím stroji ušít pouze rovný steh. Nicméně určitě by jej šlo celý zvládnout ušít ručně…  
   

Budete potřebovat 3 pruhy vzájemně ladících látek – cca 70 x 12 cm, vatelín na vycpání a stuhu, popř. začištěný pruh látky na stuhu. Velikost jednotlivých dílů přizpůsobíme požadované velikosti hotového věnečku. Vatelín vždy stříháme v trojnásobné šířce než je šířka látky.

   Pruhy látek sešijeme podélně, cca 1 cm od okraje, otočíme (nejlépe pomocí dvou spínacích špendlíků a stužky), z vatelínu si ustřihneme pruh cca 20 cm široký, stočíme ho do válečku, na koncích svážeme a opět pomocí spínacích špendlíků a stužky protáhneme pruhem.
   Konce pruhů na jedné straně sešijeme k sobě a spleteme pevný copánek, který na druhém konci také sešijeme. Stočíme do kroužku, konce sešijeme k sobě a šev začistíme stuhou, na které bude věneček zároveň viset. Na stuhu také můžeme přišít dekorativní mašli.
 

 Pak stačí pomocí napínáčků přidělat věneček na dveře.

Dokud jsem bydlela v paneláku, bylo to jednoduché – stačil napínáček do horní hrany dveří…. ale co jsme změnili bydlení a máme bezpečnostní plastové dveře je to problém – lepím z vnitřní strany průhlednou páskou. Pokud máte lepší nápad budu ráda, když napíšete do diskuse pod článkem. 

   

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře