Ministromečky Dekorace
  Obdivujete bonsaje, ale nikdy se vám nepodaří je pěstovat déle než jednu sezónu? Pak tu mám pro vás nápad, který zároveň může být dobrým tipem na dáreček z vlastní dílny.
   Podstatou této dekorace je korunka tvořená polystyrenovou koulí , kterou potáhneme papírem v barvě budoucí dekorace, aby nám neprosvítal bílý podklad. Uděláme to jednoduše tak, že barevný papír namočíme do vody a mokrým pevně obalíme kouli. Po zaschnutí to docela dobře drží. Celou kouli pokryjeme – máme na výběr z mnoha variant. Pěkně vypadají sušené stálezelené lístky (břečťan, buxus) v kombinaci s květy z TwistArtu, na lepení doporučuji použít tavnou pistoli.
   

 Velikost květináčku volíme podle velikosti koule, zásadou by mělo být, že horní průměr květináčku by měl být stejný nebo o trochu menší než průměr koule. Květináč můžeme nechat v přírodní terakotové barvě nebo jej ozdobit technikou decoupage. Květináč vyplníme aranžovací hmotou, kterou seřízneme do potřebného tvaru nožem.

 Do něj zabodneme kus větve z libovolného stromu, který na jednom konci ořežeme do špičky (nožem nebo ořezávátkem na silné pastelky). Na vzniklý hrot napíchneme naaranžovanou polystyrenovou kouli.

   

Dozdobíme povrch květináčku (mechem, sušinou, popř. vylijeme spáry a povrch sádrou a naaranžujeme malé mušličky… vše záleží na celkové kompozici) a na kmínek můžeme přivázat mašli, nejlépe takovou, která má vyztužené okraje jemnými drátky a dá se díky tomu pěkně tvarovat.

Poděkování patří mojí kamarádce Hance Švejkarové, která vytvořila a vyfotila dva z těchto stromečků!!!
Další inspiraci můžete najít na stránkách Pavlíny, která se inspirovala tímto článkem….

 

 

Komentáře