Růžová girlanda Dekorace

 

  Zkuste si vyrobit růžová poupata z TwistArtu – velice pevného, světlostálostálého a voděodolného materiálu. Díky jemnému melíru a zvláštnímu zmuchlanému tvaru vypadají květy velice pěkně. Navíc díky skvělým vlastnostem materiálu je možné kdykoli celou kompozici osprchovat a zbavit ji tak prachu.  
   

Na girlandu cca 1m dlouhou si připravte:

2m růžového TwistArt macro

1m zeleného TwistArt macro

1m zeleného TwistArt tenkého

zelenou květinovou pásku

drát

lepidlo na papír

     

Na květ růže si připravíme dva kousky 12cm dlouhého růžového provázku, dva kousky tenkého zeleného provázku také 12cm dlouhého a kousek drátu.

 

Oba růžové papírové provázky rozmotáme kompletně po celé délce. Zelené tenké provázky rozmotáváme doprostřed tak, aby na obou koncích zůstaly cca 3mm dlouhé nerozmotané konečky.

     

Jeden růžový rozmotaný kousek přeložte šikmo napůl tak jak to vidíte na obrázku a zamotejte tak, aby přeložená hrana tvořila střed budoucího poupátka. Upevněte pomocí drátu.

     

Druhý růžový díl rozstřihněte po délce na půl a položte oba díly na sebe a přehněte je napůl. Poté zastřihnete všechny strany najednou dokulata. 

 Rozložte a každý díl uprostřed přetočte o 180°. Slepte kapkou lepidla uprostřed nakříž. Zelené dílky také slepte uprostřed nakříž, ale nepřetáčejte je.

   

Uprostřed obou slepených dílů udělejte pomocí špičatých manikůrních nůžek malý otvor a prostrčte jím již hotové poupě. 

Poupátko vyrobíte zcela stejně, jen vynecháte přidání růžových okvětních lístků.

     Opět připevněte pomocí kousku drátu a celé začistěte zelenou květinovou páskou, která díky svému složení drží sama na sobě. Při omotávání ji jemně napínejte a prsty silně přitlačujte na sebe.

 

 

     

Na výrobu listů si připravte 12cm zeleného macro provázku, který rozmotejte po celé délce.

V půlce jej natřete lepidlem, přiložte drátek, který bude na každé straně přečnívat o cca 5 cm a přeložte.

      Nechte dobře zaschout a poté přestříhněte napůl a pomocí zubatých nůžek vystřihněte lístky. Jednotlivé lístky můžete opět pomocí pásky spojit v trojice…
   

Celou girlandu pospojujte zamotáním drátků, které tvoří jednotlivé květy a začištěním pomocí zelené pásky.

 

Související články: TwistArt

 

Komentáře