Encaustické malování Techniky

Když jsem poprvé viděla enkaustické obrazy, netušila jsem sice jakou technikou jsou udělané, ale fascinovala mne hloubka malby a úžasné „světlo“, které z nich vycházelo…

bylo to tuším v roce 2002 a bylo to v bytě Jany Školaudyové, kam jsem šla úplně z jiného důvodu.
Jana mi tehdy enkaustickou malbu představila a doslova mne jí nadchla. K nadcházejícím vánocům jsem si nadělila soupravu na enkaustickou malbu a slíbila si, že se jí začnu věnovat. Jenže vír událostí tomu chtěl jinak a tak jsem se k malování dostala párkrát… a když jsem psala knihu o bytových dekoracích (vyšla v květnu 2007), přemýšlela jsem, že by si v ní zasloužila enkaustická malba malé představení … a jako by fungovaly přenosy myšlenek, asi minutu nato mi zavolala Jana, se kterou jsem se dlouho neslyšela, že projíždí kolem nás, zda se může stavit…  Nejenže měla auto plné obrazů, které právě převážela z výstavy, ale hlavně souhlasila s tím, že enkaustiku představí v Loskutákovi a také že jí formou kurzů bude předávat dál.
Takže pokud máte zájem se dozvědět více o této skvělé technice, která je v podstatě malba horkými přírodními vosky na hladké povrchy – nejčastěji hladký křídový papír – doporučuji se kouknout na stránky Jany Školaudyové – doporučuji projít galerii a pokud se chcete dozvědět více o historii a také o technice malování, proklikejte si stránky www.encaustic.wz.cz, za jejichž vznikem také stojí Jana. 

Pomůcky pro práci si můžete objednat v našem e-shopu – v sekci enkaustica. A pokud si nejdřív chcete otestovat jak vám tato technika půjde, sledujte nabídku kurzů a pokud to bude možné, ráda Janu pozvu a můžete si přijít zkusit malování pod jejím odborným dohledem.
Box pro začátečníky, samostatné žehličky, české voskovky i originální vosky, bílé i černé encaustické papíry, encaustická pera a nástavce – to vše lze objednat v našem e-shopu. 

Jana Školaudyová pro vás natočila online kurzy encaustického malování – podívejte se na její KURZY PRO RADOST.

 

Kurzy encaustického malování na youtube: díl 1.

  

díl 2.

díl 3.

díl 4.

Komentáře