Návštěva bytu 3 Dekorace
    Jak jsem slíbila, tak seriál z návštěvy bytu mé kamarádky uzavírám pohledem na zbylé minimístnůstky a doplňky, které tento byt dělají jedinečným a dotvářejí jeho vzhled.

 

   

 Nejdříve ještě zůstaneme v obýváku, kde majitelka bytu velmi vkusně použila techniku decoupage a také si vyhrála s barvami při dekoraci bytového textilu. Nejdříve se podívejte na stoleček, který má zajímavě potaženou vrchní desku ubrouskem. Celý povrch je důkladně zalakován a tak se snadno udržuje čistý. Může sloužit jako malý servírovací stolek nebo odkladní plocha.

Je zde využita technika decoupage. 

   

 Další ruční práce je vidět na polštářích, které zdobí sedačku – je to kombinace batiky a následného vysavení etnických vzorů. Na savení použila pumpu na hedvábí, kterou jsem jí zapůjčila a sama mi potvrdila, že se nedá srovnat práce s klasickým rozprašovačem a touto pumpou.

Barveno je klasickým barvami Iberia – vyvazovaná batika – nejdříve v červené barvě a po vyvázání v hnědé. 

     Zeď proti sedačce zdobí zajímavý kachel s reliéfy mušlí a kamenů, který sice není ze šikovných rukou Alice, ale já jsem vám ho vyfotila jako inspiraci, protože myslím, že šikulky, kterých je mezi vámi dost by si s jeho výrobou mohli snadno poradit….
     Dalších fotografie ukazují, že technikou decoupage se mohou udělat i opravdu vkusné kousky. Skvěle vybrané a sladěné ubrousky pečlivě nalepené a samozřejmě dobře zalakované, protože v květnících jsou živé rostliny (již dva roky!!), doplněné keramickými a jutovými přebaly.
     Na pěkném parapetu, proložené hezkými kameny, mušlemi a jinými přírodninami tvoří zajímavou výstavku… tímto pohledem se rozloučíme s obývacím pokojem a přejdeme do koupelny.
     Mluvit o tomto prostoru jako o koupelně je opravdu vznešené, protože je to spíš koupelnička 🙂 a přesto se sem vešla i automatická pračka (45cm hluboká), která se zapasovala téměř na milimetr mezi stěnu koupelny a umyvadlo. 
     Umakart překryla Alice samolepící tapetou d-c-fix, stěny ozdobila vlastnoručně vyrobenými policemi (bílé lamino opět nechala nařezat v Baumaxu) a hrany oblepila půlkulatými dřevěnými lištami. Poličky zavěsila na jednoduché držáky. Původní nevzhledná skříňka se zrcadlem nejspíš skončila na smetišti a její místo zaujalo krásné kulaté zrcadlo a doplnilo ho ještě přibližovací zrcadélko na nezbytný ranní make-up…
     Přesto že se na záchod návštěvy většinou nevodí, já jsem se osmělila a nakoukla i tam – říká se, že podle této místnosti se dá posoudit jak to v tom kterém bytě vypadá 🙂 a i zde je útulno. Umakartové stěny opět překryla samolepící fólie, odpadové roury překryla police se závěsem (který je zdoben sypanou batikou), za kterým se skrývají nezbytné důležitosti. Staré prkénko nahradilo nové s dřevěným designem.
    S úzkou chodbičkou ke kuchyni se nedalo mnoho dělat, ale protože poliček není nikdy dost, vyzdobila ji Alice opět policemi, vyrobenými stejně jako ty v koupelně. Jen lišty natřela tmavě. Na konci chodby slouží jako stolička a zároveň úložný prostor truhla –  opět dekorované pomocí techniky decoupage. 
   

 Tmavá dlažba, která je vidět pod truhlou, zbyla v bytě po původních majitelích a ještě na svojí změnu čeká – přeci jen to bude chtít hodně fortelu na její odstranění, ale na položení nové – světlé – dlažby se už Alice moc těší, nebude to její první počin, sama si již pokládala dlažbu jak v kuchyni, tak na balkoně.
 

Tímto se s bytem mé kamarádky rozloučíme. Ráda bych na závěr přiznala, že osobní detaily jsou částečně změněné a zkreslené, protože Alice nestála o internetovou slávu a tak prosím všechny kamarády, kteří byt poznají, aby vše nebrali tak vážně jak vypadá a dopřáli mi maličko autorského rozletu 🙂

A pokud i vy máte zajímavě řešený byt a chcete se s ním podělit i s ostatními – napište mi mail a třeba se domluvíme :-)….

Komentáře