Roláda ALBERT Moučníky
 

Jednoduchý nepečený moučník – včetně fotopostupu

 

Tenhle recept mi kdysi dal někdo ze štábu Loskutáka – je to fakt jednoduchý a lehký moučník, který zvládnou i děti. Já si jej ještě zjednodušila v postupu -puding připravuji v mikrovlnce a krému nanáším pomocí sáčků… takže neváhejte a dejte se do toho. 

 

 

 Budete potřebovat:

2 balíčky kulatých sušenek Bebe ALBERT

125g másla 

1 vanilkový puding

kakao

rum

cukr dle chuti, kokos na posyp 

  Uvařte jeden vanilkový puding ve 3dl vody (oslaďte dle chuti – moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem) a ještě do teplého zašlehejte na kousky nakrájené máslo a dvě lžíce rumu |(pokud budete dávat malým dětem můžete vynechat).

Půlku krému obarvěte dvěma lžícemi kakaa a nandejte krémy do igelitových sáčků a nahoře zavažte. Na alobal rozložte jeden balíček sušenek.

  Sáčku s tmavým krémem ustřihněte špičku a na každou sušenku naneste kupičku krému. Nenanášejte až na kraj, tam se krém dostane přimáčknutím druhou sušenkou.
  Přiklopte sušenkami z druhého balíčku. Tento způsob slepování používám i u vánočního pečiva – je to jednodušší a výsledek je čistý narozdíl od mazání pomocí nože. Sáček samozřejmě po použití vyhazuji…. Pokud to budete chtít zkusit třeba na linecké s marmeládou doporučuji buď koupit marmeládu bez kousků ovoce nebo si ji předem namixovat, aby vám kousky ovoce neucpávaly růžek…
    Světlý krém naneste ze sáčku na vrch slepených sušenek a můžete poskládat roládu. Doporučuji raději slepit dvě kratší než jednu dlouho. Lépe se s ní pak manipuluje.
 

Zbytek krému natřete po obvodu rolády, posypte kokosem, zabalte do alobalu a dejte do ledničky na min. 12 hodin, aby sušenky natáhly vlhkost krému…

 

  Roládu krájejte našikmo – vniknou vám pruhované řezy, dozdobte šlehačkou a případně ozdobte ovocem…

 

 

 

Komentáře