Lehký želatinový dort Moučníky
 Nebojte se používat želatinu – díky ní uděláte z libovolného mléčného výrobku skvělý krém… poradím vám jak na to…

 

Na dort si předem upečte piškotový korpus (můžete použít i jiný recept, prostě to co máte rádi) 

Na lehký  krém použijte klasickou želatinu… (pozor neplést s dort želé, to je na jiném principu, to použijete navrch dortu)
Nejraději  používám želatinu od Dr.Oetkera.

 

Namočím ji do cca 1dcl mléka (případně ovocné šťávy), nechám 10 minut nabobtnat a pak na velice malinkém plamínku jen rozpustím – nesmí se to vařit!!! a naliju poté do libovolné směsi, která by dohromady měla mít 400-500g, naliju do dortové formy, ve které mám upečený piškot, nahoru dávám ještě ovoce a dort želé – lze ale i vynechat ovoce a udělat na ztuhlý želatinový krém jen vrstvičku červeného dort želé.

Příklady směsí, do kterých můžete přidat želatinu: 

pět bílých jogurtů Activia a 100g namixovaných jahod (to je použité na dortu na obrázku)

mix jogurtu a šlehačky (šlehačku  trochu vyšlehejte a přidejte do ní jogurt 

zakysaná smetana s vanilkovým cukrem 

zakysaná smetana s bílým jogurtem 

atd. důležité je vždy, aby směsi bylo cca 400-500g a vytvořila na piškotu vyšší vrstvu… 

 

Korpus z 5 vajec, 1 čokol.puding.prášku, 1 lžíce kakaa, 1/2 prdopeče, 150g polohr.mouky a 170g cukru krupice… náplň ze 2 šlehaček, 1 zakys.smetany a želatinového ztužovače plus maliny,jahody a dort.želatina nahoře…. pod želatinou je směs z odkrojků a šlehač.krému.

 

 
(Visited 2 111 times, 1 visits today)