Koblihy z trouby – videorecept Domácí pekárna / Moučníky / Recepty / vegan

O víkendu nás čeká masopust, tak proč si jej neosladit koblihou. Ale pokud nechcete mít výčitky, tak vám nabízím recept na koblihy, které se nekoupou v oleji a přesto jsou stejně dobré. Pro ty z vás, kdo rádi sledujete obrázky jsem připravila video 🙂

 

Nejdříve si připravte kvásek z kostky droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a teplé vody. Až vzejde, smíchejte jej s 500g celozrnné špaldové mouky, 250 ml sójového mléka, 50g rozpuštěného rostlinného tuku, 70g třtinového cukru, 2 lžic vanilkové Hrašky rozmíchané s troškou kurkumy a vody na hustší kašičku (nahrazuje zde 3 žloutky) a špetkou soli.

Propracujte pružné těsto a nechte jej na teplém místě vykynout.

Poté vyválejte placku, na kterou si skleničkou naznačte kolečka, do kterých dejte náplň dle vlastní chuti – hustší marmeládu či jinou náplň – já použila tofutvaroh.

Přiklopte druhým plátem těsta – obě vyválená tak na půl centimetru a v místech, kde vidíte kopeček vykrojte společně skleničkou, která těsta spojí.

Na plech vystlaný pečicím papírem dejte obráceně – tj. horní stranou dolů – mám vyzkoušeno, že poté nevytékají.

Nechte ještě 10 minut dokynout na plechu a pak pečte v troubě vyhřáté na 180 st dozlatova.

Horké potřete rozpuštěným rostlinným tukem rozmíchaným s lžící rumu.

Po vychladnutí pocukrujte. A pokud použijete plastovou šablonu, získáte malé umělecké dílko.

Šablony jsou z našeho e-shopu.

Výsledky budete nadšeni vy i vaši koledníci.

Chuťově jsou skvělé, pokud navíc chcete ještě hodně nadýchané, tak vyměňte celozrnnou mouku za bílou, ale už nebudou tam zdravé… je to otázka preferencí 🙂

Komentáře