Rychlý fazolový guláš Rychlé večeře / vegan

Pospícháte a nemáte na vaření čas? Přesto chcete jídlo plné bílkovin? Pak musíte zkusit tenhle gulášek, který není vrcholným dílem gastronomie, ale určitě si na něm pochutnáte.

Budete potřebovat tři až čtyři menší cibule či dvě větší, čtyři brambory, plechovku pečených fazolí, jedno uzené tofu, koření na guláš a uzenou papriku. Dále česnek, majoránku, kvalitní sójovou omáčku, sůl a pepř a případně bramborový škrob na zahuštění.

IMG_20181102_105952

Cibule nakrájejte na drobno a orestujte na oleji. Když se vám bude chtít, můžete ji i zkaramelizovat, ale není to nutné.

IMG_20181102_110559 (1)

Uzené tofu nakrájejte na kostičky a přihoďte k cibulce a společně zarestujte.

IMG_20181102_110627 (1)

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.

IMG_20181102_110923 (1)

Poté přidejte lžíci uzené papriky a lžíci koření do guláše a velice krátce zarestujte, aby vám koření nezhořklo.

IMG_20181102_111011

Zalijte fazolemi i s nálevem. Tyhle pečené fazole jsou krásně měkké a vlastně je stačí jen v té směsi prohřát.

Přidejte malou skleničku vody.

IMG_20181102_111339

Přilijte dvě lžíce sójové omáčky (já používám Kikkomann) a osolte, opepřete. Vařte 15 minu do změknutí brambor. Po cca 10 minutách přidejte dvě lžíce bramborového škrobu rozmíchané v troše vody na řidší kašičku. To vám guláš zahustí.

IMG_20181102_114712

Na závěr přidejte prolisovaný česnek a mezi prsty drhnutou majoránku.

IMG_20181102_115709

Případně dosolte a dopepřete a prostě vylaďte chuť tak, aby vám lahodila…

IMG_20181102_115837

Podávejte jen tak, nebo s pečivem… a já si třeba ráda přikusuji kukuřičné nachos.

IMG_20181102_120100

Komentáře