Kombinace technik pomocí mandalových šablon Textilní nápady

Mandalová trika mne poslední dobou opravdu „pohlcují“ a stále vymýšlím co dalšího by se dalo dělat a některé nápady vznikají prostě tak nějak samy…. třeba jako otiskování nastříkaných šablon….

Na letních pobytech jsem zkoušela nové šablony a nové metalické barvy…. k nim jsem si ještě přivezla barvy ve spray….  a protože mne u toho zkoušení Simča vyfotila, tak tady je pár nových postřehů a nápadů jak udělat z jednobarevného trika originál ve stylu Desigual :-))

Nejdříve jsme přes šablony jen nanášely barvu…. ale pak jsem zkusila i stříkat – o tom jsem vám psala TADY a právě při sundavání šablon jsem přišla na skvělou věci – já jsem je totiž sundala a položila tou nastříkanou stranou na papírovou utěrku a přitlačila – abych ji jako zbavila té barvy… a víte co?? Na té utěrce byl krásný otisk…. no a to už byl jen pidikrůček k tomu to zkusit na triku….

Šablony, které nyní nabízíme, mají tu výhodu, že se dají vyndat z podkladu a použít i na stříkání… tak jsem to hned udělala… položila jsem je na triko, které jsem vyložila novinami a dala se do stříkání…. Doporučuji si před tím nandat rukavice, protože barvy, které prodávám drží jako židovská víra :-))

Stříkám barvami ve spray – bohužel občas se i mně stane, že to trošku „plivne“, ale tady si z toho nic nedělejte, lehce se to zakomponuje 🙂

Ihned po nastříkání opatrně sejměte šablonu, přes kterou jste stříkali a otočte ji nastříkanou stranou směrem na triko, překryjte papírovou utěrkou a přitlačte.

Zatlačte opravdu pořádně, aby se všechna barva, která ulpěla na šabloně dostala na triko. Nejen, že získáte další motiv na triku, ale zároveň tím šetříte barvu a to mne těšilo opravdu moc….  a pokud zjistíte, že nějaká část ještě potřebuje motiv, můžete opatrně dostříknout ještě další kousek a opět tu nastříkanou část otisknout….

Tady ještě jedna rekapitulace … vyložit triko novinami (papírem), položit šablony, nastříkat, otisknout….  a dále můžete dodělat tak jak to vidíte TADY.

No a když to šlo s barvou, tak mne hned napadlo, zda to nebude fungovat i se Savem, protože přes tyto šablony se dá i savovat… no a to bych nebyla já, abych to ihned nezkusila….

Opět v plném soustředění vybrat tu správnou šablonu….. triko vyložit novinami a připravit se na savování – o něm si můžete přečíst více třeba TADYA lehkou rukou přestříkat Savem Perex….

Ihned po nastříkání stejným způsobem otočit šablony směrem k triku … tady obzvláště opatrně, aby nic neukáplo…. ale jak vidíte, povedlo se a z mého výrazu je patrné, jakou radost mi to udělalo :-)) Aneb jak by řekl klasik – taková blbost a kolik radosti :-)))

A dodělat klasicky – buď ještě přidat další mandalu pomocí textilních barev a houbičky….  nebo prostě jen vytečkovat konturami na textil….

Povedených kousků vzniklo na Sebuzíně spousta – tady jen pár na ukázku (stříkat a zdobit můžete samozřejmě i zadní stranu trička) a zbytek jsem nahrála do tohoto ALBA NA FACEBOOKU. Pokud se podaří triko i vám, pošlete mi fotografii, ráda ji tam přidám….

Tady je vidět kombinace savení a stříkání zároveň a spousty malých bílých teček….  zajímavostí je, že stříkáno bylo triko položené tak, že boční švy byly uprostřed…..

Na tomto tílku je zase zajímavé, že na dozdobení zadní části byla použita nejmenší z šablonek, které nabízíme k práci na FIMO hmotu, ale když se použije opravdu minimální množství barvy na textil, lze ji použít i zde….

A na tomto triku jsem ještě k mandalám přidala malé kytičky, které dobře slouží i jako maskovače drobných chyb a kapek (což nebyl tento případ :-)) a černé tečky jsem udělala gelovým perem na textil….

Samozřejmě nezapomeňte hotová trika dobře zažehlit přes pečicí papír… potom už je v pohodě můžete prát v pračce na 40st.

A ještě jsem pro vás připravila malou rekapitulaci – aneb obrázky krok za krokem …..  najdete je TADY.

Líbí se vám tato trika?? Zkuste si udělat vlastní a pokud použijete naše šablony a výsledek nám nafotíte, budete moci vyhrát zajímavé ceny. Již brzy vyhlásíme naší velkou vánoční soutěž, tak se můžete zatím připravit 🙂 Trika, barvy na textil a hlavně šablony můžete objednat v našem e-shopu….

 

 

 

 

Komentáře