Stojánek na náušnice Šperky

Pokud se zúčastňujete mé Výstavy Kreativity, pak nemůžete u pokladny přehlédnout Kamilu. A stejná, šikovná Kamila, pro vás připravila tento úžasný nápad, kterým si vyřešila svůj problém, jak si uskladnit velké množství náušnic.
> Několik let mám problém s uložením náušnic, které mám v různých krabičkách a výsledkem je chaos, kdy kolikrát ani nevím, jaké všechny náušnice mám, tak je radši nenosím. Pokud máte stejný problém, zde je návod na velice jednoduchý a laciný stojánek, který zvládne každý. Úplně náhodou jsem ho našla na blogu nějaké mladé dívčiny. CO POTŘEBUJEŠ?
• 4 CD
• Papírová role (od toaletního papíru)
• Nůžky
• Lepidlo (v mém případě hustý Malgel a lepidlo na ubrousky ve spray)
• Kancelářské sponky (cca 35 – 37), velikost 32 mm a kovové klipy (tzv. skřipečky)
• Barvy, ubrousky, cokoliv na zdobení

• Štětec

   Papírovou roličku a CD natřeme libovolnými barvami, nebo polepíme ubrouskem.

Lepit můžete klasicky, ale jednodušší je použití lepidla na tmavé povrchy ve spray.

  Vezmeme si 2 CD, a každé z nich na jedné straně natřeme libovolnou barvou, polepíme ubrousky, či papírem na Decopatch, nebo jinou kreativní technikou a necháme pořádně zaschnout.

Pokud použijete lepidlo ve spray, nastříkejte rubovou stranu ubrousku (pouze té jedné potištěné vrstvy) tenkou vrstvičku lepidla, které je zároveň barvou. Nechejte 2 minuty zaschnout.

   Poté přitiskněte na CD a přihlaďte.   Obstřihněte s cca 2cm přesahem. A protože je lepidlo i tady, můžete postupně zahnout a zároveň přilepit na vnitřní stranu. 

 Horní část ještě můžete ozdobit nějakou dřevenou dekorací, knoflíkem apod….

Spodní pouze polepte.

   Zbylá dvě CD můžeme nechat nenatřená, protože je budeme lepit na spodní stranu těch upravených. Necháme zaschnout. U spodního se dávají dvě pro lepší stabilitu, u horního proto, že mezi ně budeme vlepovat kancelářské sponky.   Stejným způsobem polepte i ruličku.   Jakmile je vše suché, slepíme spodní nenatřené CD s jedním z upravených a zatížíme.   Protože mám doma kovové klipy, které dobře pruží, používám je na secvaknutí lepených spojů. Necháme zaschnout.   Poté doprostřed přilepíme roličku. Na lepení CD i roličky používám Malgel, protože je hustý a perfektně drží i na tak malé ploše, jakou je hrana roličky. Navíc lze naředit vodou a takto ředěným dělám povrchovou úpravu, jako byste potírali lakem. Necháme schnout. Druhé polepené CD potřeme z rubové strany kolem dokola lepidlem. Pruh lepidla u vnějšího okraje musí být vyšší, aby sponky dobře držely. Začneme dokola posazovat kancelářské sponky tak, aby za hranou CD byla vidět pomyslná očka. Poskládáme sponky kolem dokola a potřeme lepidlem zbytek plochy. Druhé CD potřeme opět vyšší vrstvou lepidla na vnější straně a přitiskneme CD k sobě. Opět spínám klipy kolem dokola, protože dokonale zajistí přichycení obou lepených vrstev i se sponkami k sobě.   Vrchní CD přilepím na ruličku, celé zatížím (osvědčil se tlustý slovník), a nechám zaschnout přes noc. Když je stojánek hotov, můžeme horní CD ještě dozdobit. Já se snažím vždy něco nalepit na střed, aby se otvor, který je v CD, neprotrhl. Děkuji moc Kamče za návod i fotky dalších stojánků, které vyrobila…

A co vy?? Kdy si vyrobíte svůj věšáček na náušnice??

Pokud se vám povede, budu ráda, když mi pošlete fotku a já ji přidám k tomuto článku pro inspiraci ostatním.

 

 Tenhle dvoupatrový vyrobila a fotky mi poslala Denisa Bradáčová – vejde se na něj asi sto párů náušnic….

 

Komentáře