Gizmo brož Šperky

Techniku gizmo jsem vám již na stránkách představila několikrát. Tentokrát jsem si jí připravila jako námět na natáčení Loskutáka a moc ráda jsem zase vklouzla do motání drátků a tvarování šperků. Před natáčením mne napadlo udělat pomocí gizmo techniky brož, ale nestihla jsem ji dokončit a tak ve studiu při natáčení leželo jen pět okvětních lístků a vám teď ukáži jak to dopadlo…

 Základem jsou korálkové gizmo korálky, které si vyrobíte podle tohoto návodu.

Dále budete potřebovat silnější drát, štípací a ketlovací kleště.

  Na konci drátku si udělejte očko a navlékněte jej na gizmokorálek. Volný konec protáhněte očkem, vytvarujte do tvaru kapky, drátek zkraťte a na konci opět udělejte očko. Vznikne vám takovýto dílek. Vyrobte další čtyři až pět kousků. Původně jsem je chtěla nějak sdrátovat, ale nakonec padla volba na spojení pomocí FIMO hmoty. Připravte si vhodnou barvu ladící (nebo třeba naopak kontrastní) s barvou okvětních lístků. Z části hmoty vyválejte kuličku, lehce ji rozmáčkněte a zamáčkněte do ní konce okvětních lístků. Nejdřív jsem myslela, že udělám střed pomocí silikonové formy, ale ukázalo se, že to není dobrý nápad. Výlisek byl sice krásný, ale nešlo ho bez poškození pořádně přitlačit na spodní část hmoty, do které jsou zapíchnuté konce kvítků.   Nakonec jsem přiklopila spodní část další hmotou.   Přihladila jsem ji prstem, a snažila jsem se rozhladit všechny možné otisky prstů.   Pomocí kulaté špičky jsem udělala do květu tečky a tím se také ještě více obě hmoty spojily.  Na závěr přetřete pudrem.  Použijte jemný štětec.

Dejte péci – 110st, 30 minut.

   Po upečení a vychladnutí si připravte brožový můstek, tekutý polymer a stejnou hmotu, kterou jste použili na předchozí práci. Z plátku hmoty vykrojte kolečko a překryjte jím upečenou zadní část, kterou nezapomeňte potřít tekutým polymerem. Brožový můstek nedávejte přesně na střed, snažte se více k jedné straně.

Potřete i boky brože.

 Pomocí texturovací houbičky otexturujte zadní část a hmotu částečně přetáhněte i na boky. Jednak tím zpevníte celou brož, ale hlavně zakryjete spoj obou částí. Boky i zadní část napudrujte stejným pudrem jako přední, docílíte tím jednolitosti. Po upečení polymerové části přelakujte. A tady je v celé své kráse. Škoda, že jsem ji nestihla na natáčení….

A už zdobí mojí kabelku….

 

Komentáře