Krysa z nitek Dekorace
autor: http://www.kotodel.ru/ Hned v úvodu podotýkám, že tento nápad není můj, ale „půjčila“ jsem si ho z ruských stránek www.liveinternet.ru. Navíc jsem pátrala dál a objevila zdroj – stránky autora těchto nitkových zvířátek a tak jsem se rozhodla dát dohromady článek a osvětlit trošku výrobu těchto milých dekorací i vám…. 

 

 

autor: http://www.kotodel.ru/

Také chci upozronit, že návod není přesný překlad, tak dobře už rusky neumím, ale pouze letmé seznámení s postupem doplněné mými poznámkami… :-))

1. Jako základ budete potřebovat korkovou zátku.

autor: http://www.kotodel.ru/ 2. Lehce korek seřízněte do požadovaného tvaru. Kromě vršku upravte i spodek, aby měl myšák pěkně kulatou prdelku 🙂
autor: http://www.kotodel.ru/

3. Na konstrukci budete potřebovat ještě 1,5mm silný měděný drát. Autor krk a ocas dělá zvlášť, ale já bych je protáhla korkem v jednom kuse, stejně jako ruce a nohy, které udělejte z jednoho drátu a protáhněte korkovou zátkou.

Pokud máte doma minivrtačku, tak bych si předvrtala dírky, korek se vám nebude při protahování drátu drolit…

autor: http://www.kotodel.ru/ 4. Čumáček je ze špendlíku se skleněnou hlavičkou – pokud nebudete mít požadovanou barvu, tak ji předem namočte do barvy. Špendlík k drátu přilepte a omotejte nití, kterou předem potřete také lepidlem. Druh lepidla zde není specifikován, ale já bych zvolila nějaké univerzální – případně vinylové.
autor: http://www.kotodel.ru/ 5. Na základní omotání hlavy a krku použijte jutový provázek a opět natřete vždy po natočení jedné řady lepidlem. Lepidlo provázek zpevní a udrží na místě.
autor: www.kotodel.ru 6. Ruce začněte rovnou omotávat přízí v požadované barvě. Opět drátek před omotáváním lehce potřete lepidlem. Příze vám nebude klouzat…
autor: www.kotodel.ru

7. Na konci drát ohněte a začněte zamotávat přes smyčku.

Opět můžete lehce potřít lepidlem. Použité lepidlo by mělo být takové, které  po zaschnutí průsvitní… možná by šel použít i Herkules…  :-))

autor: www.kotodel.ru 8. Takto upravte všechny končetiny vyjma ocasu, ten na konci neohýbejte, byl by moc silný…
autor: www.kotodel.ru 9. Takto by měl vypadat váš krysák v mezifázi….
autor: www.kotodel.ru 10. Natřete korek lepidlem v oblasti pánevní a začněte zde s omotáním přízí. Postupně vždy natřete kousek korku a namotávejte… 
autor: www.kotodel.ru 11. Stejně postupujte u čumáčku.
autor: www.kotodel.ru 12. Postupně takto omotejte celého krysáka… někde uprostřed se příze potkají 🙂
autor: www.kotodel.ru 13. Na uši použijte kancelářské sponky (nejspíš proto, že jsou pevnější než měděný drát). Opět potřete lepidlem a omotejte přízí.
autor: www.kotodel.ru 14. Po namotání příze uštípněte cca 5mm pod ušima – konce namočte do lepidla a zapíchněte do hlavy. Místa vpichu bych ještě asi zamotala přes přízí…
autor: www.kotodel.ru

15. Oči jsou dělané stejně jako nos – ze špendlíku – buď přímo použijte bílé nebo je namočte do akrylové barvy a nechejte zaschnout. Tečku dodělejte permanentním nebo lakovým fixem. Před zabodnutím opět potřete lepidlem.

Vousy jsou z vlasce. A  sýr?? Autor uvádí nějaký plast, ale já bych si vzala na pomoc Fimo :-))

Poté co jsem dala odkaz na tento návod na FB, netrvalo ani hodinku a uživatelka Tvořeníčko pro radost již vložila fotku svého hotového krysáčka… no nejsou ty české holky šikovné??
autor: www.kotodel.ru A když jsem pak ještě pátrala na stránkách autora, našla jsem další návody – například na kocoura.
autor: www.kotodel.ru Nebo na ovečku.
autor: www.kotodel.ru A stejným způsobem vyrábí autor stránek i další zvířata…
autor: www.kotodel.ru A co vy?? Pustíte se taky do toho?? Pokud ano, dejte mi vědět, pošlete fotky nebo je sdílejte s námi na Facebooku.
Komentáře