
Masopustní vlog začínám jídlem… ono to k tomu také patří 🙂
A opět závitky… moje milované.
Velký objev je ochutit zeleninu do závitků fermentovanou omáčkou z www.fermato.cz a pokud to budete chtít také vyzkoušet, tak při objednání zadejte kód MONIKA10 a máte slevu 10%
Byly zase skvělé.
Odpoledne balím a vyrážím do Trhových Svinů.
Cílem je Centrum komunitních aktivit,
které pořádalo přenášku etnografa PhDr. Jana Šimánka na téma Masopusty.
Byla to skvělá přednáška, zajímavé části jsem vám se souhlasem pana docenta, natočila.
A doplnila jsem je záběry z masopustních koled, které jsme s Martinem absolvovali v minulosti.
A pokud chcete vidět masopusty celé, tak doporučuji si pustit tento Masopust v Todni.
A nebo se podívejte na tradiční šavlovou koledu ve Vyšném a Nakolicích.
Tradice milujeme a přednášku jsme si užili moc.
Díky panu Šimánkovi za rozšíření obzorů.
A protože balím na Sebuzín, kam druhý den odjíždím, poprosila jsem Martina, zda by mi nepomohl vyčistit strojek, abych měla jeden čistý na bílou hmotu…. Co myslíte?? Dá to zase dohromady? Uvidíte zítra….
Tak si dej odběr mého YouTube kanálu, ať o to nepřijdeš….