Svatomartinské rohlíčky vegan Moučníky / Recepty / vegan

Klasický recept na svatomartinské rohlíčky mám na stránkách už dlouho (od roku 2013) a je to od každý rok od začátku listopadu nejvyhledávanější recept. A tak jsem si řekla, že si zaslouží být zveganizován… a povedlo se … a to natolik, že jsem jich už snědla deset a začínám mít výčitky svědomí… jsou fakt úžasný….

Ve videu máte vše a tady malé shrnutí….

Budete potřebovat: 400 g špaldové mouky, 250 g rostlinného tuku, 150 g rostlinné zakysané smetany, špetku soli, 150 g vlašských ořechů, 60 g třtinového cukru, 40 g agáve sirupu a moučkový cukr na posypání.

Z mouky, tuku, smetany a špetky soli vypracujte těsto. Zabalte ho a nechte min. 3 hodiny odpočinout v lednici. Klidně i déle.

Náplň připravte rozmixováním vlašských ořechů s třtinovým cukrem a poté přidáním agáve sirupu.

Motejte rohlíčky, ve videu vidíte jak.

Ve vyhřáté troubě pečte do zlatova.

Ještě teplé posypejte moučkovým cukrem.

A je to hotové….

Díky tomu, že neobsahují droždí, ani kypřicí prášek, vydrží min. týden, pokud je dáte do plechové krabice a do chladna.

Ale většinou to nevydržíte vy 🙂

Dobrou chuť a pokud vyzkoušíte, označte mne, ať vím, že se to povedlo i vám…

Komentáře

Comments

  1. Delam s dcerkou kazdy rok. Děkujeme!

  2. jj, půjde to i s hladkou

  3. Ahoj Moniko, vystacim si s klasickou hladkou moukou?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *