Pixla na vonné tyčky Bydlení / Dekorace / Nápady

Prvotně jsem jen potřebovala uskladnit rozumně vonné tyčky, které jsem si před lety přivezla z Thajska a byť občas pálím jak smyslů zbavená, tak jich nějak neubývá 🙂 Když jsem vyklízela prostor pod schody, tak jak to můžete vidět v tomto vlogu, tak jsem tyčky prostě zastrčila do prázdného tubusu od čaje…  uklizené byly…. ale….

Prostě mi to po pár dnech nedalo…. ta moje posedlost ladit….

A tak jsem se rozhodla pixlu prostě přebarvit.

A vedle pixly ležel kamínek (stále si je odlévám a tenhle je navrchu naťupaný bílým balakrylem – jak na to najdete TADY) a samolepka, která mi zbyla z malování hrníčků – to také můžete vidět v mém vlogu.

První přišla na řadu šedá barva. Chtěla jsem použít klasický akryl, ale po ruce byla tabulová barva….

Spodní část jsem natřela černou tabulovou barvou – vše jsem dělala pomocí houbičky, která je na to mnohem lepší než štětec. Na vrchní část jsem si připravila bílou vintage barvu, kterou lze lehce obrušovat.

Krycí páskou jsem překryla předěl mezi černou a bílou a houbičkou jsem vintage barvu nanesla přes zaschlou šedou tabulovku.

Žlutou pásku jsem ihned sundala a nechala vše zaschnout. Tu pásku je nutné sundat ihned po malování, protože čím více barva zaschne, tak se spojí to co je na pásce s tím co je na podkladu a pak to strhnete společně.

Po zaschnutí bílé vintage barvy jsem vzala smirkový papír o hrubosti 80 a lehce vršek přebrousila.

A protože se mi na stole stále válely ty papírové podklady od samolepek, tak jsem jednu nalepila na pixlu. Plus malé srdíčko, protože srdíčka já musím mít skoro všude. Je to můj nejoblíbenější tvar.

Křídovým fixem jsem pixlu popsala a na horní okraj nalepila šňůrku… opět proto, že se mi válela na stole…. prostě impulzivní nápad.

Kamínek jsem domalovala černou a stříbrnou fixou. Po zaschnutí ještě dopsala zadní stranu a celé přelakovala.

A k pixle přidat ještě lodičku na tyčky – tu jsem také malovala vintage barvami.  Podívejte SEM.

A duše moje byla spokojená….

A kamínek někam položím, aby mohl dělat radost dál. Znáte tuhle „kamínkovou hru„??

A pixla už si hrdě stojí v mém uklizeném prostoru…

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *