Šumivky Blog / Nápady / Ostatní / Tvoření s dětmi

Šumivé bomby do koupele se v poslední době staly hitem. Na rozdíl od klasické pěny do koupele vykouzlí ve vaně šumivou duhu. Ta prospívá pokožce a hydratuje ji. A navíc udělá z večerního koupání krásně barevný relax. A jejich výroba je skvělá zábava třeba i pro děti, které se doma nudí. A věřte mi, že koupat se pak budou chodit nadšeně i ti nejzarytější odpůrci večerní hygieny.

Většinu surovin běžně najdete ve spíži:

3 díly jedlé sody,

1 díl himalájské nebo jiné soli (např.koupelové),

1 díl  kukuřičného škrobu,

2 díly  kyseliny citronové,

cca 1 díl kokosového oleje,

pár kapek vonného esenciálního oleje,

troška vody

potravinářské barvivo

Vše smícháme v míse do konzistence vlhkého písku – postup vidíte ve videu, důležité je přidávání té vody pomocí rozprašovače a opravdu minimum…– můžeme si rozdělit základní várku do mističek a udělat si několik barev. Poté namačkáme do formiček  pořádně, prsty stlačujeme jak to jde. Buď dáme na 20 minut do mrazáku a pak vyklopíme, necháme na vzduchu 24h vyschnout a poté dáme do nějaké nádoby, aby nenatahovaly vzdušnou vlhkost. Po vhození do vody hodně šumí a obarví vodu.

Ať se vám bomby daří a dejte mi vědět… moje kamarádka Monika už se těší, až budu vyrábět další, protože ona vanu má a moc ráda se do ní nakládá… takže i já se musím pustit do další várky….

A pokud máte trpělivost na prokousávání se spoustou reklam, tak si mne můžete pustit i v Loskutákovi, kde tedy nějakým omylem vystřihli to přídávání vody pomocí rozprašovače, ale je tam krásně zase vidět, jak žluto-modrá šumivka nádherně promění vodu v zelenou….

Reportáž najdete TADY.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *