Chia kokosové lívanečky Moučníky / Recepty / vegan

Tyhle lívanečky jsem vymyslela někdy na jaře a od té doby je té doby je stále opakuji a už se mi nechce vymýšlet nové. Tak jsem si řekla, že by bylo slušné se podělit o recept i s vámi, milými čtenáři mých stránek.

Tohle jsou suroviny, které budete nutně potřebovat. Další už jsou povinně volitelné. Takže si připravte celozrnnou špaldovou mouku (pro nezdravou variantu klidně použijte obyčejnou bílou, ale myslím že je škoda právě tohle nahrazovat), dále chia semínka, které slouží místo vajíčka, kokos a kypřící prášek do pečiva.

Skleničku kokosu namočte do tří skleniček vody. Lepší je rostlinné mléko, ale to občas nemám k dispozici. Pokud namočíte jen do vody, přidejte ještě lžíci třtinového cukru, pokud do kupovaného rostlinného mléka, tak cukr vynechejte, mléka už jsou lehce doslazovaná.

Ke kokosu přidejte čtyři lžíce chia semínek a nechte cca 10 minut stát.

Přidejte 2 skleničky celozrnné mouky a půl sáčku kypřícího prášku a špetku soli. Umíchejte těsto. Pokud je moc husté, nařeďte vodou/mlékem. Pokud řídké, přidejte mouku.

Smažte na nepřilnavé pánvi na trošce oleje. Důležité je neobracet je dříve, než se shora začnou dělat dírky.

Připravte si něco na servírování. Nejlepší je ovoce, datlový sirup, domácí zavařeniny….  Moje letošní nejlepší jsou malinová a třešňová s čokoládou.

Nezapomínejte, že jíme také očima…..

bty

a pohodové ráno může začít….

Třeba i na dovolené v Chorvatsku, protože je to tak snadné….

FB_IMG_1534577156138

„Pocukrovat“ je můžete kokosem.

Případně přidat kokosový jogurt a ovoce, které právě zraje….

Ale nejraději je jím příborem a krájím jako dortík….  prostě pěknou hromádku 🙂

Dejte mi vědět, zda vám chutnají, já ještě zkusím toto těsto dát do vaflovače….. jsem zvědavá….

Komentáře