Oliver má narozeniny Blog

Dnes má narozeniny můj kamarád Olda. Možná si říkáte – bože to je informace, dnes má narozeniny spousta lidí. Ale Oliver je slaví na cestě, o které bych ráda napsala víc. Říká se jí Svatojakubská a vede do španělského Santiaga de Compostela. Tuto cestu chodí spousta lidí, ale většinou v kratší verzi. Na Wikipedii najdete mnoho tras – od 100 km do 800 km, ale Oliver se rozhodl, že půjde z Čech, respektive z Českých Budějovic. Více než 3 tisíce kilometrů. Sám, pěšky, s 20 kg batohem a jasným cílem.

článek1Vyšel 30. dubna a je na cestě téměř dva měsíce. Ve chvílích, kdy tento článek píši, je ve Francii, včera přešel Švýcarsko-francouzské hranice. Fotky a videa ze své cesty dává na Instagram a také o nich píše na FB stránkách Oliver na cestě. Možná vás překvapí, že Oliver je poprvé v životě v zahraničí a když vycházel, tak neuměl jinou řeč, než češtinu. Ale jeho laskavé srdce, komediantské sklony, ale také víra a pokora ho provází a pomáhají. Jeho velkou výhodou je, že má hudební sluch a dobrou paměť a rád komunikuje s lidmi.

článek

Nebojí se přiznat i své horší dny, kdy si hrabe na dno a je skvělé, že se dělí i o úžasné zkušenostmi s lidmi, se kterými se na své pouti setkává. Utvrzuje mne v myšlenkách, že lidi jsou v podstatě moc hodný živočišný druh. Spí povětšinou venku, ale občas vyhledává i možnost si vyprat a přespat v čisté posteli. Vaří si sám a nabízí i uvařit těm, kteří ho nechají přespat. Prostě poutník…..

článek3
Znám ho necelé tři roky, naučil mne, co se týče vaření a veganského obzvláště, mnoho. Ale i jako člověk mi ukázal, že důvěra a víra mají čarovnou moc. Přeji mu, aby jeho cesta byla dál radostná, aby nadále potkával spoustu úžasných lidí, kteří mu ukazují, že svět je ještě v pořádku….

článek2

A protože ho nemohu pozvat na kávu a dortík, posílám mu pár penízků na jeho účet. A pokud ho budete chtít pozvat na pomyslnou kávu a dort i vy, můžete tak udělat a připsat mu i malý pozdrav či přání – vše mu scenuji a posílám – číslo účtu je 6606638778/5500. A jako poděkování se můžete těšit na sérii článků a povídání o cestě, až se Oliver vrátí, tady u mne na stránkách.

článek4

Komentáře