Domácí americké brambory Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan

Zajímalo by mne, zda v Americe mají také americké brambory 🙂 Nicméně pokud si je chcete připravit doma, je to velice snadné a pokud použijete nové brambory, které mají tenkou slupku, tak je to nejlepší, co můžete připravit…..

Nové brambory umyjte a předvařte je celé cca 15 minut v lehce osolené vodě.

V míse si smíchejte půl sáčku koření na americké brambory stejného množství špaldové hladké mouky.

Koření na americké brambory si můžete připravit i sami smícháním sladké papriky, kari, oregana,  sušené cibule a česneku a růžové soli.

Předvařené brambory slijte, nechte na prkýnku lehce vychladnout a nakrájejte je na čtvrtky.

Nakrájené brambory dejte do mísy, zavřete víkem a protřepte tak, aby se všechny kousky rovnoměrně obalily směsí.

Obalené kousky rozložte na plech vystlaný pečícím papírem tak, aby se nedotýkaly.

Dobré je ještě lehce potřít olejem, nejlepší je na to olej ve spreji nebo se dá použit nějaký rozprašovač a pokud nemáte ani ten, tak prostě mašlovačka.

Pečte na 180 st cca 15 minu – brambory by měly dostat krásně zlatavou barvu.

Podávejte s čím je libo a nejlepší je k tomu domácí tatarka z vlastní sojanézy. 

Komentáře